Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!

<< < (25/481) > >>

meril:
Witam, dzisiaj pierwszy raz zagrałem na Kaliskiej, no i od razu coś nie tak. Na scenariuszu EN57 do Łodzi, nastąpił crash gry w Meckiej woli tuż przed peronami. Nie wiem czy to wina scenerii, czy patcha... No ale i tak lepiej powiedzieć ;)
Ściągnąłem tego patcha 16.01 co był podany link w pierwszym poście i scenerie także. Zauważyłem też brak tekstury wnętrza kibla (w korytarzach ściany nie miały tekstur. Jeszcze myślę że powinno się dodać oświetlenie semaforów kształtowych (chyba że ja jakoś przypadkiem je wyłączyłem), bo było na tyle ciemno że zauważyłem je dopiero 10m przed (dobrze że wjazd pokazywał :P ). Mała uwaga, moim zdaniem za długo się czeka na odjazd na starcie, tak z 3 minuty by starczyły, a nie prawie 10. Poza tym, ta sceneria jest najładniejsza ze wszystkich na MaSzynie! Jestem pod wrażeniem.
W załączeniu log i errors.

Krzysiek626:
Czas oczekiwania na odjazd pospiesznym, to 33 minuty. Przez ten czas, jest krótka jazda manewrowa. Obawiam się, że tak pozostanie, wszystkie scenariusze są zbudowane na rzeczywistym rozkładzie jazdy. Symulację zaczynamy o 18,30 a czasy odjazdów są odzwierciedleniem aktualnej sytuacji na mapie. Gdybyśmy chcieli zawsze zaczynać 3 minuty przed odjazdem, to na mapie musiałby być jeden skład z ułożonym przebiegiem, lub do każdego pociągu budować oddzielną scenerię odzwierciedlającą stan na mapie, dla danej godziny (oddzielne traisety, eventlaunchery i t.p.). Jak komuś zależy, niech próbuje.
--- Cytat: Ostrowiak w 30 Stycznia 2016, 13:16:09 ---Mam problem na każdej trasie z wiecznym czerwonym. Na pośpiechu gdy dojeżdżam do Lublinka mam czerwone. Przede mną nie ma żadnego składu a jechać się nie da. Nie mam nawet rozkładu jazdy ( nie wiem czy powinien być). Jakiś patch muszę wgrać czy coś?

--- Koniec cytatu ---
Na Twoje pytanie nie ma odpowiedzi, nie znamy środowiska w jakim uruchomiłeś scenerię. Nie będziemy zgadywać.

Smok E_ustachy:
A jakby zacząć jazdę tym pośpiesznym i zmiana loka?

Widzę też, że źródłem problemów jest niedostateczna dokumentacja. Proponuję, żeby ktoś po prostu nakręcił przejazd i zamieścił filmik.

A tu mój film z pierwszego przejazdu scenerią:
https://youtu.be/VuocGHdP1Jo
Zwracam uwagę na elementy horroru w 3 minucie 15 sekundzie i następnych.
Za dużo filmów z tej scenerii nie zrobię bo się wszystko tnie.

Michal1983:
Czemu przestaje nagle odpowiadać?

meril:
Teraz jest u mnie problem z pośpiesznym... Nie dostałem rozkładu jazdy. I myślę, że przez to także nie dostałem odjazdu od kierpocia. Pojechałem dalej i za Pabianicami znów mi gre wywaliło. Dodam, że spróbowałem jeszcze raz przejechać EN57_Lodz i też mnie wywaliło, tylko za drugim razem dalej o jeden przystanek. Załączam errors i loga z przejazdu pośpiesznym. Coś jeszcze się przyda?
Z mniejszych spraw, u wszystkich brakuje tylu tekstur, czy tylko u mnie?
EDIT: To wywalenie gry, to dokładniej się zacina i przestaje odpowiadać. Może to to samo co u Michała1983?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej