Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
figurrr:
Wychodzi na to, że nie mam tego pliku w katalogu sounds, dlatego nie słyszę RP14, jest kaliska_luz16105 ale tego drugiego nie ma. W paczce z linka http://eu07.pl/userfiles/1234/priv-Kaliska_0129.7z w katalogu sounds nie ma takiego pliku również.
Krzysiek626:
Nie znalazłeś, ponieważ ten plik jest w katalogu: scenery. Plik nazywa się 16105.wav W tym katalogu znajdziesz także inne pliki *.wav do Kaliskiej.
Dodano: 29 Stycznia 2016, 15:42:57 W zasadzie to problem istnieje nie w symulatorze, ale w naszych oczekiwaniach. Normalnie, to zapala nam się światełko na semaforze, a rozkład i zegarek pokazuje, że czas pojechać. Tym czasem kierpoć albo leniwy, albo... W tym przypadku kierpoć podaje za każdym razem sygnał odjazdu. Tylko jakieś 4/5 minut po czasie odjazdu. Chodzi o semafor B na podg Retkinia, tak długo jak na wymienionym semaforze jest s1, kierpoć nie poda nam odjazdu. Nie wiem czy jest to błąd. Fakt jest taki, że należy cierpliwie poczekać, na kierpocia i odjechać z planowym opóźnieniem.
MaciejM:
Aha, czyli nasz skład widzi semafor na Retkinii i kierpoc nie podaje odjazdu. Pytanie tylko czy Retkinia poda wyjazd jak my nie ruszymy z Kaliskiej? Jeżeli nie ma z tym problemu to w mojej ocenie może być tak jak jest. Można założyć że są problemy i jest uzasadniona przyczyna aby skład opóźnić :)
Krzysiek626:
Retkinia podaje przejazd, jak EN57 zatrzyma się na Lublinku. Ale tak po prawdzie, to trzeba jeszcze sprawdzić, czy oba warunki nie muszą być spełnione.
Stele:
Nie wiem jak Trzecia Bateria to potraktował ale da się to parametrem W4 załatwić. Przy odjeździe z Kaliskiej musi podciągać pod semafor, jeśli skanuje Retkinię z peronu.
-----
W4 jest dobry. Trzeba obadać kierpocia w exe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej