Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
Stele:
W logu tylko informacja o wystąpieniu prędkości względnych ~30km/h między wagonami w składzie, co spowodowało wykolejenie i porwanie.
EP08_015:
Jak to rozumiec? Tam przeciez setka jest a ja setki nie osiagam z takim dlugim skladem. Sklad dopiero byl rozpedzany.
tmj:
Uzywasz w ini ustawienia fullphysics yes czy moze no? W tym drugim przypadku moga sie przy kalkulacji predkosci dziac cuda wianki tak jak to drzewiej bywalo, i teraz gdy weszla do exe mozliwosc wykolejenia przy zderzeniu z duza roznica predkosci moglo sie cos takiego przytrafic ;/
EP08_015:
Mam yes. Tylko na kaliskiej z uwagi na fps mam na no. Czyli sklad sie z nieznanego powodu wykoleil. No ale zeby przy rozpedzaniu? Nawet setki nie zlapalem a byl podany vmax. To co teraz przez rozjazdy max 40 mam jechac? Same rozjazdy przewiduja setke. To jaka tam powinna byc predkosc na wyjezdzie? Do tej pory moglem sie smialo rozpedzac. Jeszcze pozostaje kwestia tego dlaczego wagon przeniknal do drugiego wagonu.
tmj:
No normalnie cos takiego sie nie powinno przydarzac, ale na ekstremalnym kartoflu trudno mi to ocenic. Wlazenie pojazdow jeden w drugi to taka bieda-wizualizacja wykolejenia, bo w przypadku zderzenia pojazdy rzadko kiedy zatrzymuja sie grzecznie jeden obok drugiego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej