Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
Krzysiek626:
Relacja z testów na żywo przebiegła sprawnie. Proponuje beta testerom podobne testowanie jak w załączniku. Na bieżąco i bez zbędnych opóźnień. Łączność z autorem poprawek, za pomocą chatu. Załączam jeszcze errors.txt, parę razy wywalił prąd.
queuedEU:
Co tu sie dzieje, chcecie klienta irc w MaSZynum jako radio? ;)
Krzysiek626:
Pojechałem jeszcze raz. Tym razem obyło się bez kłopotów, przejazdy pozamykane, a byk z falnsami czekał dopiero w Grabówku /załącznik/. Co ciekawe do końca misji ten towar pozostał w Grabówku, gdzie wczoraj dojechał prawie do Włodowic, przestawiając zwrotkę pod moim składem. Tak więc dziś dojechałem jedynie z nieprzewiniętym rozkładem. Zasilacze jednak mamy do du-
-żej przeróbki/poprawki.
Q: Dasz radę. :) Klient irc to za mało, lepiej jakiś komunikator głosowy, może skypa? Póki nie ma multiplayera, nie ma o czym marzyć. Ta relacja na żywo, to zawieszenie pauzy w tle i wywleczenie klienta irc na wierzch ekranu. W sumie prościzna.
mrofkojat:
Przejechane ponownie. Rozkład przewija się cały. Włodowice przywitały mnie na stój, towarowy wyjechał przede mną. Na wyjazdowym z Włodowic sygnał wątpliwy. Co do brakującej tekstury, to tylko jedno miejsce wzbudziło niepokój (za tarczą manewrową, za którą zmieniamy kabinę przy manewrach we Włodowicach Zach). Na powrotnym przewijanie rozkładu siada na Włodowicach, ponadto od Włodowic cały czas wywala szybki.
Stele:
Wiem już co loguje brak tekstury. Jest na szczęście tylko 38 słupów trakcyjnych z tabliczką hektometrową. Skrypty 3dsmaxa ucięły parametr tej tekstury. Będzie trzeba ręcznie przepisać po współrzędnych słupa. Wcześniej chciałbym jednak sprawdzić inny, bliższy rzeczywistości sposób podpięcia zasilaczy i zobaczyć jak symek to policzy.
Obadałem semafor podający zielone z pasem.
Jest to:
--- Kod: ---include ssd6zpcpbz-iw24sbl4.inc wlodowice_s2 27828.9 0.0 827.464 -90.0 s-2m sbl1_717 end
--- Koniec kodu ---
Pierwotnie podawany był na nim S9 zmieniany na S2 gdy brutto3 zwalnia odstęp. Przejście w S2 nie wygaszało pasa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej