Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo - modyfikacje sterowania

<< < (90/107) > >>

Stele:
Pewnie specjalnie ten websvn jest tak napisany, by nie ściągać masowo. Ściągnij przez jakiegoś klienta SVN. Konto na tracu masz (login forumowy), choć bez maila by zresetować hasło. Jak chcesz zmianę danych, to zapraszam na PW.

EP08_015:
Posciagalem osobno.  Teraz mam wersje z repo czysta stare pliki wywaliłem. Przy okazji co to za nowy en57_led? nie mam takiego. Pliki z tablicami kierunkowymi nie da się sciagnac err404.

Test drawinowa_noc wersja repo sciagana dziś.

Teraz puscilem jako ai a ja jestem pasażerem w składzie pospiesznym z Draw do WDT i obserwuje.

Towar z WDT do GR wyprzedzil pospiecha w Grabowku.
Pospiech stoi na s1 na wjezdzie do Grabowka pod semaforem X2; gra_x2_sem_info. Czas mija a on stoi.

CDN...

Trax i siodemka czyli towarki dotarly do WDT. Obecnie wjezdza trzeci skład z byczkiem do WDT.
Czeski robia manewry i podane sa komunikaty głosowe i tekstowe.
Pospieszny z Draw dotarl wlasnie do WD.

Nowy skład sformowany na WDZ wlasnie ma probe hamulca.
Byczek z talbotami z Grodz minal Grabowek.
WLasnie wjezdza pospiech z Draw do WDT którym jade jako pasażer i jednocześnie wyjechal skład z czeskami w strone GRODZ po udanych manewrach i probie hamulca.

Ten wstrzymany pospiech dostal wjazd o godz 00:46 ale dlatego ze za nim jechal icek z czeskami i to jemu wjazd był podany. ZOstal zatrzymany na s1 pod semaforem wyjazdowym.
Teraz icek został  wstrzymany w miejscu pospiecha pod x2 a pospiech poijechal.

Ostatecznie pospiech poszedł w tory towarowe a towarowy poszedł w perony tam gdzie powinien stać skład pasażerski a icek z czeskami ciagle pod x2.

Wyglada na to ze Grabowek nie rozpoznal pospiecha i nie dal mu wjazdu a wjazd wymusil icek jadący za nim po czym owy icek utknal pod sem x2.

Dzienna misja ma ten sam blad.

Test misji dziennej.
Do GR dojezdza skład ic z ep08. Nie dostaje wjazdu.
Po czasie dojezdza drugi ic z siodemka i zapala wjazd pewnie sobie, ale rusza skład z ep08 wygaszając semafor drugiemu ickowi i ten staje pod s1. Nastepnie dojezdza skład pospieszny z wdz i zapala sobie wjazd, ale na wjazd reaguje drugi skład ic przez co pospiesznemu apala s1 i ten staje a icek jedzie. Pospiech czeka az icek po manewrach będzie wracal i zaświeci sobie wjazd, co tak się staje, a ic utyka pod s1 semafora x2. Pospiech jedzie a ten stoi do usranej śmierci bo już nic mu wjazdu z tylu nie poda.

Grabowek nie rozpoznaje Icka z EP08.

Drawinowo jest sceneria na chwile obecna nieprzejezdna.
Wersja swieza z repo.

EP08_015:
Proponuje przeniesc watek do systemu zgloszen bledow. I tak sie tym tematem nikt nie interesuje. Widno wszystkim hula dobrze.

Czy może ktoś sprawdzić, dlaczego IC z ep08 nie zostaje rozpoznany w grabowku?

I dlaczego pierwszy towarowy z eu07 który wyrusza w Grabowka nie dostaje wjazdu do WDZ w wersji nocnej. Na dziennej dostaje.

MaciejM:
Świetnie by było jakby ktoś się jeszcze kwestią tej scenerii zainteresował, bo we dwie osoby bardzo ciężko jest wychwycić i poprawić błędy. Wystarczy uruchomić scenerię, włączyć AI i obserwować.

tmj:
 W pierwszym rzedzie zainteresowac musialby sie autor, bez tego nie ma roznicy czy bledy zglaszaja dwie czy dwadziescia osob.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej