Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Mosty
Stele:
Mam coś skopane w e3d pragotronów. Dodawałeś je do paczki, czy to moja wina? Nie wyświetla mi szyb, a gdzieś miałem dobre na dysku.
Widzę wsady koksownicze i kominy w polu zostały. :P
W Leśniewie paskudne ławeczki. Skąd je wytrzasnąłeś? Jedne o takiej bryle przemapowywałem kiedyś i powinienem je mieć we własnej paczce.
Miło widzieć swoje zielsko w scenerii, ale te baldachy nie osiągają trzech metrów a szuwary nie rosną na płaskiej łące przy torach czy na miedzy i nie mają sześciu metrów. Robiłem je typowo pod jeziorka i tu nie pasują. Ogólnie jednogatunkowa trawa wygląda słabo. Nie mówię wszystko na kupie, bo to tylko zabija wydajność, ale jakieś urozmaicenie by się przydało. Zwłaszcza na szlaku gdzie fps wzrasta można też ją zagęścić. Trus siał znacznie gęściej i fps się trzyma.
Krzysiek626:
Części torów łączących rozjazdy za semaforami wyjazdowymi, tam gdzie jest siódemka z wagonami wyeksportowała się do plików innych niż tory.scm. Screen z tymi brakami dam jutro, dziś jest zbyt późno. Braki widać po wczytaniu tylko plików tory.scm i tory-2.scm. Może to powodować problemy.
Na razie w załączniku tylko miejsce, jutro załączę jak wyglądają braki.
mac310:
Przejechałem sobie do Biecza i tu zostałem skierowany na wprost po zarośniętym torze na trawkę, zatem koniec trasy. Aktualny errors.txt w załączeniu.
Do Stefanowa nie dotarłem... ale fajnie, że chociaż mimo braku jakiejkolwiek linii w moim Stefanowie będzie taka swojska miejscowość na MaSZynowym szlaku ;)
Na pierwszy rzut oka (po nocy i bez okularów) nie zauważyłem specjalnych problemów jak na scenerię w budowie. Trochę niektóe wskaźniki chyba za daleko od toru, jakiś znak stop na przejeździe do obrócenia o 90 stopni i mam wrażenie, że niektóre wskaźniki ograniczenia prędkości jakieś dziwne bo w dwóch wierszach coś na nich napisane ale szybko jechałem i nie zauważyłem co na nich jest. Oczywiście na całej trasie mijałem tylko semafory z S1, więc nie wiem czy powinno tak być czy to z powodu niedokończonej wersji?
klimczok_mk:
Zastosowane są podsypki i rozjazdy @Benka i nawet przyzwoicie to wygląda.
MaciejM:
Bo one są przyzwoite :) Co prawda nie są to zdjęcia podsypek a "sztucznie" zrobiona tekstura, ale wygląda przyzwoicie. Brakuje mi wciąż rozjazdów R300 (tutaj: R190).
--- Cytuj ---W Leśniewie paskudne ławeczki. Skąd je wytrzasnąłeś? Jedne o takiej bryle przemapowywałem kiedyś i powinienem je mieć we własnej paczce. ... Mam coś skopane w e3d pragotronów. Dodawałeś je do paczki, czy to moja wina? Nie wyświetla mi szyb, a gdzieś miałem dobre na dysku.
--- Koniec cytatu ---
Damy inne, lepsze :) Po prostu polubiłem te ławeczki, mam do nich sentyment i trudno się odzwyczaić. Pragotrony dam jednak te "sebastianowe".
--- Cytuj ---Oczywiście na całej trasie mijałem tylko semafory z S1, więc nie wiem czy powinno tak być czy to z powodu niedokończonej wersji?
--- Koniec cytatu ---
Tylko przedstawiam scenerię, scenariusza nie ma napisanego żadnego. Dokończy się scenerię, to napisze się porządne scenariusze. Specjalnie dla Ciebie Maćku w następnej wersji będzie sterowanie Shift+1...6 semaforami/rozjazdami (kiedy widzisz S1/Sr1 trzeba wcisnąć kolejny Shift+1..6, rozpoczynając od jedynki :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej