Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Mosty
Mariusz1970:
Ponizej bledy w t3d. Do etapu wyszukwania bledow typowo w scenerii nie doszedlem i juz chyba zamiaru nie mam. Dosyc juz mam wylapywania bledow, ktore mozna wylapac moimi narzedziami a nikt ich nie uzywa. Sorry Maciusiu, ze padlo to stwierdzenie w twoim watku, ale gdzies musialo :). Szale goryczy przelalo ilosc bledow.
1) Degeneraty (kazdy plik po 4)
c:\g\models\tory\napedy\new-ele-1-rzl-l.t3d
c:\g\models\tory\napedy\new-ele-1-rzl-p.t3d
c:\g\models\tory\napedy\new-ele-1-rzp-l.t3d
c:\g\models\tory\napedy\new-ele-1-rzp-p.t3d
c:\g\models\tory\napedy\old-ele-1-rzl-l.t3d
c:\g\models\tory\napedy\old-ele-1-rzl-p.t3d
c:\g\models\tory\napedy\old-ele-1-rzp-l.t3d
c:\g\models\tory\napedy\old-ele-1-rzp-p.t3d
2) Duplikaty trojkatow:
C:\g\models\elektryczne\latarniay_hs.t3d 118
C:\g\models\elektryczne\latarniay_lbc.t3d 12
C:\g\models\przemysl\komin_jaworzno22x300.t3d 96
C:\g\models\przemysl\komin_luban4x50.t3d 8
C:\g\models\przemysl\komin_siersza12x100.t3d 2
3) Hierarchia (child wyzej niz partent)
c:\g\models\elektryczne\latarnial_drew.t3d
c:\g\models\elektryczne\latarnial_hs.t3d
c:\g\models\elektryczne\latarniay_str.t3d
4) W paczce sa tekstury dds i tga
textures\plants\tree_autumn1.dds
textures\plants\tree_autumn1.tga
textures\plants\tree_autumn2.dds
textures\plants\tree_autumn2.tga
MaciejM:
W pierwszym poście mała aktualizacja, zmiany na odcinku podg. Zarzeka - Kominy, powoli ogarniam otoczenie. Zrobiłem też SBL-kę, a z SRK pozostało tylko zrobić stację Kominy. Nie patrzeć na te porozrzucane kominy i fabryki, robię dopiero "przymiarkę" pod to jak to poustawiać. Można pojeździć elektrowozem "w te i we wte" na obu torach i sprawdzić czy dobrze działa SBL, czy dobrze działa SHP.
--- Cytuj ---4) W paczce sa tekstury dds i tga
textures\plants\tree_autumn1.dds
textures\plants\tree_autumn1.tga
textures\plants\tree_autumn2.dds
textures\plants\tree_autumn2.tga
--- Koniec cytatu ---
Jedyne moje grzechy :) Dodałem tam od razu DDSy bo te tekstury TGA wyjątkowo długo się wczytywały. I są to chyba pierwsze jesienne drzewa w MaSzynie? ;>
14012016 na górze. Stefanowo: załatana dziura w terenie; odcinek dwutorowy: kolejne ogarnianie otoczenia, dodany przejazd na tym odcinku, w następnym kroku ogarnę do końca stację Kominy i... układ torowy będzie gotowy na przyjęcie sieci trakcyjnej.
@K626, obecnie tory znajdują się w dwóch plikach: mosty/tory.scm oraz mosty/2-tory.scm, nigdzie indziej. Ale docelowo będzie to tylko jeden plik SCM (teraz jest to podzielone na 2 z powodu łatwiejszej edycji scenerii). Uwagi i errors.txt poniżej (sprawdzajcie na Exe470).
mac310:
Odpalone na 470 bez problemu (errors.txt w załączeniu). Widzę, że w Damnicy pojawił się brakujący semafor wyjazdowy :)
Jeszcze niejechałem tylko się przeleciałem. Super wyglądają te jesienne drzewa. W ogóle jesień na szlaku to fajny czas... można by ich więcej nasadzić przy torze i zrobić taki jesienny lasek. Czasem mam też wrażenie, że mijam jakąś wioskę albo małą mieścinkę, a tu blokowisko. Chyba zamiast bloków lepiej więcej małych domków stawiać. Takie moje subiektywne odczucie.
Stele:
Powiedz to tow. Gierkowi. :P
mac310:
Hehe... pewnie tak ale koło mnie na terenie byłego pegeeru to stoją może ze dwa, ale żeby zaraz całe osiedla...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej