Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe

<< < (169/205) > >>

Sawi:
Podobno to samo jest w niektórych EZT.

Stele:
W symku póki co przy każdych się zamykają w takiej sytuacji (w wagonach).

mac310:
Miałem sporą przerwę i sprawdziłem dzisiaj apdejt EU07-090216-1 (na razie na szybko bez PoKeys niestety, z PoKeys postaram się sprawdzić niebawem). Startuje bez błędów jednak zauważyłęm, że jeśli w config.txt jest podana rozdzielczość to nie przyjmuje aktualnej rozdzielczości z rainsteda. Dopasowanie do rozdzielczości systemowej niczego nie zmienia i odpala się zawsze w proporcji 4:3. Jak wyzeruję rozdzielczość w config.txt to już jest OK i bierze ze startera. To w sumie drobiazg bo przynajmniej nie wróciły wywalenia systemowe.
Sprawdziłem jeszcze przestawiając aspectratio na 169 i teraz odpala się na całym ekranie. Mam wrażenie, że wcześniej ten parametr niczego nie wnosił.

queuedEU:
Heja Hej! Ostatnio troche przycichlo a to wszystko dlatego, ze zaniedbalem Was z troska o Was ;). Coraz wiecej znakow na ziemii i niebie, ze coraz wiecej ludzi sciaga exe i odpala bez czytania co i jak (dolaczonych plikow info czy changelog) a pozniej placz i tryliard pytan czemu to nie dziala, czemu to jest tak a tamto inak. Otoz od okolo tygodnia trwaja nieprzerwalne prace nad nowym starterem dla EU07.exe. Wszystko idzie bardzo dobrze i juz wkrotce bedziecie mogli sie cieszyc prostszym konfigurowaniem opcji oraz wygodniejszym uruchamianiem scenerii.

QLauncher nie bedzie multinarzedziem jak w przypadku Rainsteda. Program bedzie pozwalal na standardowe uruchamianie scenerii
tak jak sa oferowane, czyli bez ich modyfikacji (przynajmniej w pierwszych jego wersjach). QL glownie bedzie sie skupial na prostocie obslugi oferowanej 'uzyszkodnikowi' koncowemu, eleganckim wygladzie i dostepie do bazy najczesciej zadawanych pytan (FAQ). Eksperymentalnie powstaje takze menedzer pakietow ktorych zadaniem bedzie wyreczenie uzytkownika podczas instalacj iscenerii.

Reg. obowiązki 2.
Grafiki zostały usunięte, ponieważ użytkownicy zgłaszali rozjeżdżanie się posta.
Benek

mac310:
Długo trwało, ale w końcu mogę potwierdzić, że EU07-090216-1.exe działa poprawnie z PoKeys. Nie ma jeszcze obsługi buczka, ale to co dotychczas działało to nadal działa... chyba, że coś mi umknęło ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej