Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe

<< < (79/205) > >>

lukasn26:
I u mnie też zniknęły wózki...

Wiggle:
U mnie wysyp jak u stele...

mac310:
Odpala z rainsteda i bezpośrednio z exe. Ludziska wsiadają, modele się odpalają (z dowolnego miejsca), a wózki... znikają ;)
Wcześniej na to nie zwracałem jakoś uwagi ale teraz jak sprawdziłęm na wcześniejszych to wózków nie ma na EU07-090116-2 i  na EU07-070116-1.
Wszystkie wagony mają pozapalane końcówki z każdej strony. Zoom kółkiem działa bardzo powoli i na początku wyświetlanie jakoś się zacinało. Jak pokręciłem to jakby na chwilę zamrażało obraz (FPSy spadały drastycznie), za chwilę wracało do normy. Po pewnym czasie ten efekt zaniknął i zaczęło działać płynnie. Szkoda, że informacje w górnej części ekranu nie trzymają się swojej pozycji (przy krawędzi) tylko przy szerokim kącie przesuwają się do środka ekranu.

trzecia_bateria:
Do kolegów mających problem z wysypami- usunęliście przed podmianą exe folder "stations"?

Exe 110116-2. Pobawiłem się zdrowo modelviewerem. Przy otwieraniu modeli znajdujących się w folderze Maszyny wszystko działało ok. Następnie uwagę przeniosłem na modele znajdujące się w folderze innej instalacji symka, na zupełnie innej partycji. Tu po kilkunastu bezproblemowo podejrzanych plikach exe zaczęło się wysypywać. Kilka przykładowych logów po wysypie wrzucam jako załączniki. Te same generujące "zwis" pliki modeli po przerzuceniu do innej lokalizacji działają już bez problemów.

Rzecz kolejna, nie wiem czy była obecna we wcześniejszych exe. Otóż po wczytaniu scenerii symek każe wcisnąć spację aby uruchomić symulację. Gdy zamiast niej wciśniemy klawisze wychodzenia z programu (F10 i obecnie LALT) zostanie wyświetlony monit z pytaniem o wyjście z programu. Gdy wybierzemy "N" symulacja zostanie "puszczona w ruch", choć na ekranie ciągle będzie widoczny ekran wczytywania z prośbą o wciśnięcie spacji.

Ps. U mnie wózki ciągle obecne ;)

Wiggle:
Po usunięciu folderu Stations przed wgraniem nowej paczki wszystko działa. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej