Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
Krzysiek626:
Ja chyba niedospany wstałem, błąd z haslerem wycofuje. Wyszło na to, że mając tyle pudeł na haku, hehehe, nie zauważyłem poślizgu. Odpaliłem jeszcze raz i jest cacy. F11 robi piękne screeny, ale niestety wszystkie zawierają się od 310 do 390kb, co wykracza po za regulamin forum. Nie wyobrażam sobie, aby je okrajać ręcznie, do wymagań forum.
P.S. Szybki powrót na stanowisko maszynisty - użycie dwa razy F4.
P.S.2 Rewelacyjne ujemny zoom, ogarniam wszystkie wskaźniki i manipulatory w kabinie.
Dodano: 10 Stycznia 2016, 12:05:09 Rozumiem, że po wycofaniu się z wpisów do rejestru, mogę wyczyścić rejestr z dodanych wpisów?
queuedEU:
Heja. Ja tez mysle ze to mogl byc poslizg, mnie sie czesto zdarza ale nie porownywalem wyswietlen haslera z informacjami.
Krzysiek626:
Swoją drogą, podgląd tekstu ekranowego w debug mode mógłby nie być uzależniony od zoomu. Zarzucam screena zrobionego przez F11 (wiem, że wykracza po za regulamin) i screena z komunikatem błędu po wciśnięciu F10 i Y (próba wyjścia z programu). Waga załączników zsumowana razem daje nie więcej niż 200kb na screen, moderatorzy nie będą mieli bólu.
eu07-001:
Upewniłem się że dodałem skrypty .reg, i:
Z katalogu Users/<nazwa>/Downloads/priv-druty (1) na dysku C: dalej to samo, wysyp za aparams:.
Z dysku sieciowego X: (webdav) wszystko w porządku, poza modelem t3d. Zmieniane jest rzoszerzenie pliku t3d na /models/temp.e3d, przez co symulator nie potrafi odczytać tego pliku.
Z katalogu Users/<nazwa>/Downloads tak samo jak z X:/.
Z katalogu Users/<nazwa>/Downloads/priv-druty(1)/ (bez spacji) tak zamo jak z X:/.
Z X:/New folder/ tak samo jak z X:/.
Z X:/New folder (2)/ tak samo jak z X:/.
Edit: Zmieniłem nazwę z priv-druty(1) na priv-druty (1), znów ze spacją i problem ustał. Anomalia.
queuedEU:
No to teraz na spokojnie bede mogl ogarnac na porzadnie te wczytywanie modeli do podgladu, tak aby dla obydwu formatow funkcjonowalo.
A juz za chwile kolejny apdejt.
http://eu07.es/EXETEST/EU07-100116-1.rar
09.01.16 - usuwanie bugow zgloszonych przez uzytkownikow
10.01.16 - przywracam powrot na siedzenie pod PPM, jednoczenie zachowujac klawisz ujmowania FoV.
10.01.16 - dodaje efekt noise ktory mozna wlaczyc kombinacja ctrl+shift+n a przezroczystosc ustawiamy w config.txt (noisealpha)
!UWAGA! Czasami bywa, ze do config.txt dochodza nowe klucze, NIE MUSISZ nadpisywac sobie swoich ustawien, wystarczy ze przekopiujesz tylko to co doszlo.
Rowniez tym, ktorzy wykorzystuja symulator do podgladu modeli przypominam o potrzebie aktualizacji rejestru dla nowego exe.
SPOSOB POSTEPOWANIA Z KAZDYM NOWYM EXE WYPAKOWANYM Z APDEJTU:
1. usuwamy stary, ewentualnie kopiujemy sobie gdzies do folderu
2. zawsze najpierw uruchamiamy bezposrednio exe nowowypakowane aby wygenerowalo nowe skrypty .reg dla skojarzenia modeli z aplikacja
3. dodajemy pliki .reg do rejestru klikajac na nie dwukrotnie i potwierdzajac komunikat
4. mozna juz odpalac exe dowolna wybrana metoda
Dodano: 10 Stycznia 2016, 22:56:20 Hmmm.. Zastanawiam sie skad u niektorych problem wysypywania sie na Reading eu07.ini...
WriteLog("Reading eu07.ini...");
Global::LoadIniFile("eu07.ini"); // teraz dopiero można przejrzeć plik z ustawieniami
Global::InitKeys("keys.ini"); // wczytanie mapowania klawiszy - jest na stałe
--- Kod: ---void Global::LoadIniFile(AnsiString asFileName)
{
WriteLog("LoadIniFile() - 1");
int i;
for (i = 0; i < 10; ++i)
{ // zerowanie pozycji kamer
pFreeCameraInit[i] = vector3(0, 0, 0); // współrzędne w scenerii
pFreeCameraInitAngle[i] = vector3(0, 0, 0); // kąty obrotu w radianach
}
WriteLog("LoadIniFile() - 2");
TFileStream *fs;
fs = new TFileStream(Trim(QGlobal::asAPPDIR + asFileName), fmOpenRead | fmShareCompat);
if (!fs)
return;
WriteLog("LoadIniFile() - 3");
AnsiString str = "";
int size = fs->Size;
str.SetLength(size);
fs->Read(str.c_str(), size);
// str+="";
delete fs;
WriteLog("LoadIniFile() - 4");
TQueryParserComp *Parser;
Parser = new TQueryParserComp(NULL);