Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
sebastian82:
Mnie też to wkurza, że inni mogą a my nie potrafimy dojść do ładu. Sam ganiam za materiałami, tworze tabor, trakcję scenerię, ganiam za fotami i materiałami na różnorkie modele. A własciwa robota leży odłogiem. Tylko czekam kiedy będą posty za nową paczką bo się nie chce dodatków instalować. Zresztą niektórzy BT też nie wiedzą jak to zrobić. Została nas garstka (tych którzy tworzą) a reszta ma to wszystko w dupie bo ma być. Ale dam sobie łep uciąć, że te same osoby lecą tak samo na tainzie, railworks czy msts.
queuedEU:
Opis pliku CONFIG.TXT
sendlogftp :1 // wysylanie pliku logu na ftp - nie musicie mi wrzucac recznie na internety (http://eu07.es/serwerdomu/?C=M;O=A)
getscreenb :1 // wymusza taka rozdzielczosc jaka jest w systemie
screenresw :1280 // rozdzielczosc pozioma
screenresh :1024 // rozdzielczosc pionowa
fullscreen :1 // czy pelny ekran
askforfull :0 // czy przy uruchamianiu wyskoczy okienko z zapytaniem o pelny ekran
logfilenm1 :\log.txt // mozna zmienic nazwe pliku logu (na razie nie zmieniac tego!)
openlogonx :1 // czy po wyjsciu z symulatora ma automatycznie otworzyc sie plik logu w notaniku
exitlogons :log — Notatnik // etykieta okna, potrzebne so automatycznego zamkniecia logu podczas kolejnego odpalenia
reg-t3de3d :1 // rejestracja rozszerzen plikow modeli, potrzebne do odpalenia podgladu modelu dwuklikiem na pliku
debugmode1 :0
debugmode2 :0
debugmode3 :0
debugmode4 :0
managenode :0
drawgridxz :0
deftextext :.bmp
scrshotdir :SCR\ // katalog w ktorym beda zapisywane zrzuty ekranu
scrshotsub :2015\ // podkatalog
scrshotext :.jpg // format pliku graficznego zrzutu
z-fightfix :1
guitutopac :0.4
splashscrn :0
sshotexif+ :1
exifauthor :Queuedeu aka Q // nazwa autora screenshota do zapisania w exif
exifcpyrgt :(c)2014 Queuedeu // prawa autorskie
rail_model :SQR
env_sky001 :1
env_sky002 :1
env_clouds :0
env_rain :0
env_sun :1
env_moon :0
env_snow :0
Klucze niopisane sa jeszcze nieuzywane
Plik config.txt nadpisuje ustawienia eu07.ini na poziomie programu a nie pliku
W zamysle plik config.txt ma byc tymczasowy na czas tworzenia po to, abym nie musial dodawac eksperymentalnych kluczy w eu07.ini tym
samym zasmiecajac go wam.
joey:
Wprowadzenie zoomu (PPM+scroll) spowodowalo zlikwidowanie poprzedniej funkcji PPM, tj. powrotu do domyslnego miejsca w kabinie.
EP08_015:
Ja tylko czekam az zacznie dopisywać kolejne fajne rzeczy znane wcześniej :) Na bazie którego nr exe to jest?
queuedEU:
Joey, przenioslem na srodkowy klawisz :). Epek 474, nie wiem na ile ono jest stabilne, al w kazdym badz razie @Firlej do tego robi commity.
Generalnie pod scrollem chyba nie ma sensu robic zoomu - jakos takie niepraktyczne mi sie wydaje. Mozna by na cos innego scroll wykorzystac. Jakies propozycje?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej