Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe

<< < (64/205) > >>

queuedEU:
Nie nie, jescze tego nie ma. Teraz planuje kilka innych drobiazgow nie zwiazanych z wsiadaniem dodac, coby za kilka dni powrocic do tego
-przygotowac przedzialy w wagonie i wczytywanie pozycji miejsc siedzacych z .mmd.

UWAGA! Aby wszystko poprawnie funkcjonowalo, nalezy odznaczyc 'Zapis pliku tymczasowego' w Rainstedzie

Stele:
Zmianę masy wagonu i ogólnie wsiadanie wolałbym na zasadzie LoadType='passengers' MoverParameters->Load +1.

queuedEU:
Ale na co tak? Uzasadnij, a nie ze wolalbym i zadowolony.

Stele:
Żeby stan ładunku odpowiadał ilości twoich ludzików. Dzięki temu będzie się dało liczyć ludzi eventem. http://rainsted.com/pl/Symulator/MaSzyna/EU07.EXE_390#Rozszerzenie_dzia.C5.82ania_WhoIs Nie wiem czy ktokolwiek tego kiedykolwiek użyje, ale będzie możliwość.
Dodatkowo gdy będą się pojawiać w wagonie, ważna będzie ilość mogących wejść. Będziesz to zapisywał w nowych strukturach, ale w mmd jest już ten parametr, ostatecznie chcesz to do mmd dać, więc wypada użyć zamiast dublować.

queuedEU:
W mmd parametr jest do czegos innego - nie wiem do czego. Natomiast ja do mmd bede dodawal pozycje xyz miejsc, wiec nie widze tu dublowania czegos. Limitowanie pasazerow w wagonach bedzie - to jest oczywiste. Po co liczyc eventem?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej