Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
mac310:
@Sawi wiem, że to można ustawić dlatego napisałem, że nie zaglądałem jeszcze do .scn :)
Tak czy inaczej jak już wrzuciłem wszystkie potrzebne pliki to nie było jeszcze żadnych problemów z uruchamianiem scenerii.
queuedEU:
No wiecie, nie ma czasu za kazdym razem odpalac maszyny od zera, odhamowywac 40 wagonowy sklad. Exe jest kompilowane srednio
2x na minute i testy, stad ta predkosc poczatkowa.
--- Kod: ---
// *****************************************************************************
// Wolane z ground.cpp w TGroundNode::RenderDL()
// *****************************************************************************
int Global::findpassengerdynamic(vector3 PPos, AnsiString asName, AnsiString REL, AnsiString DST, TGroundNode *GN)
{
AnsiString drel, ddst, dnam;
vector3 dpnt;
for (int l = 0; l<255-1; l++) // Jedziemy po tablicy entrypointow...
{
drel = QGlobal::PEP[l].dyntrainnumber;
ddst = QGlobal::PEP[l].dyndestination;
dpnt = QGlobal::PEP[l].point;
dnam = QGlobal::PEP[l].dynname;
float fSquareDist = SquareMagnitude(dpnt - vector3(PPos)); // porownywanie pozycji aktualnego posera z pozycjami wszystkich pojazdow
// Wyszukuje drzwi po drugiej stronie wqagonu prawdopodobnie dlatego, ze akurat ostatnii widziany wpis na liscie tego najblizszego mu
// wagonu byl drzwiami po drugiej stronie
// Powinno byc wyliczenie dystansow do wszystkich drzwi i wybraine najkrotszego?
if ((!GN->bINTRAIN) && (fSquareDist < 200)) // Jezeli odleglosc pasazera do pojadu mniejsza niz 300...
{
if (REL == drel) // Gdy relacja pasazera zgadza sie z numerem pociagu...
{
WriteLog("POSER " + asName + ": " + REL + ", " + DST + ", train: " + drel + " wagon: " + dnam);
GN->bINTRAIN = false; // Wlazi do pociagu
glEnable(GL_LINE_SMOOTH);
glLineWidth(2.02);
glColor3ub(150,10,10);
glBegin(GL_LINES);
glVertex3f(dpnt.x, dpnt.y+0.2, dpnt.z);
glVertex3f(PPos.x, PPos.y+0.2, PPos.z);
glEnd();
return 0;
}
}
}
return 0;
}
--- Koniec kodu ---
EP08_015:
No to wystawiajcie od czasu do czasu kompletny zestaw plikow a nie pojedynczo. Puki co TD2 nie laduje się bo exe nie wczytuje nowych typow includow. Jak ma tak wspolpraca wygladac to sory. Nie może być tak ze wystarczy przeoczyć jakiegoś jednego updata i nagle cos nie działa. Wystawiajcie co np. 3 paczke komplet z plikami z opisem ze to kompletna paczka.
mac310 u mnie nie działa, u Sawiego tez nie działa a nie jesteśmy obaj pierwszymi lepszymi lajkami wiec prosimy o komplet. Q mogles do tego wagonu dozucic wnętrze jakies. No i wozki zmien :)
queuedEU:
Gdzie QSawi napisal ze u niego nie dziala? Czytaj ze zrozumieniem Epek. Jak bys uwaznie czytal, to bys wiedzial czemu sa takie wozki anie inne. O wagonie tez pisalem dlaczego jest w takim stanie. Niestety ale wina lezy po twojej stronie - pomijasz posty a pozniej jest jaki jest efekt.
EP08_015:
Ok nie musi mi nic dzialac. No to czesc. Było fajnie. Szkoda czasu tracic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej