Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe

<< < (45/205) > >>

mac310:
Sprawdzałem na szybko ostatni apdeit na td2 i td i jak na razie chyba wszystko mi z pulpitem działa jak trzeba. Na td2 przez to, że od startu skład jest w ruchu to słabo to wygląda bo na pulpicie wszystko wyłączone, a on jedzie ;) Ze starszymi sceneriami wygląda, że będzie OK.
Środkowe kółko działa, choć to trochę mniej wygodne.
Z tymi miniaturkami 111A to nie ma problemu tylko na początku myślałem, że czegoś mi znowu brakuje i nie uruchomię scenerii, ale jak działa to mnie to nie przeszkadza.

queuedEU:
Backupy i commity porobione. Czas na przedostatni element ukladanki - generowanie listy punktow wejsc dla pasazerow :).
Teoria jest taka, ze kazdy wagon ma miec przeliczane pozycje wzgledne umiejscowienia drzwi na bezwzgledne w swiecie (pozycje definiowane w mmd - patrz 111a z katalogu dynamic/pro/11a/). Po zatrzymaniu skladu na stacji powinny te pozycje zostac zebrane do jednej listy, by
nastepnie pasazerowie sobie szukali w niej najblizszego wejscia do pociagu i po linii prostej nastapilo jego podejscie do drzwi - to tak na poczatek - pozniej moznaby to ulepszac. Po podejciu powinno nastapic otwarcie drzwi (chyba ze ktos wysiadal juz tymi to nie musi :D)
i w koncu wejscie do wagonu (na poczatek proponuje plynne znikanie). Teoretycznie mozna zrobic ze model fizycznie bedzie sie podlaczal w
wybranym miejscu w pojezdzie i jechal gdzie ma jechac, tyle ze trzeba byloby przygotowac nowe modele pasazerow. Model taki skladalby sie z dwoch submodeli - stojacy i siedzacy, ale to tez na kiedys misja.

bohunIC:
Czy tylko ja zauwazylem ze drzewa/trawa bujaja sie na wietrze?

W testowej SCN tego nie zobaczymy, bo tam poprostu zieleni brak, natomiast jak odpalilem sobie plik testowy z duza iloscia zielska to bylem zachwycony :)

firleju:
Bohun, od minimum dwóch lat się bujają, to jeszcze Ra zrobił.

EP08_015:
Scene parse error. Nie wczytuje td2.

FirstInit is done

Missed track: dynamic placed on ""
Scene parse error near node
Missed track: dynamic placed on ""
Scene parse error near node

Nic się nie includuje bo widać po załadowaniu same niebo.

Sprawdzilem - mam wszystkie pliki do includa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej