Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Linia 61_v2

<< < (6/11) > >>

bohunIC:
Juz wyjasniam, obecny uklad torowy jest nie najgorszy, ale jak wiadomo wrogiem dobrego jest jeszcze lepsze!
Chodzi mi o to zeby polozyc tory wg czegos co odwzoruje realnosc tego szlaku, luki, itd a przede wszystkim odleglosci zeby hektometry mialy sens. Uklad torowy na stacjach, Lubliniec, Herby Nowe, Stare, Blachownia, Stradom jest w miare ok, bedzie kwestia dlugosci torow lub skrucenia i o to mi sie rozchodzi.
Jak juz robic to porzadnie nie powielajac bledow z wersji V2. A no i mysle ze podsypki raczej ich wysokosc powinna tez byc juz w miare jak w realu, a nie plaskostopie jak to mamy obecnie.
Ja poszukam dobrych tekstur na mapowanie terenu, moze sie uda zrobic nawet z normal mapping o ile symek obsluguje.

Sawi:
Zatem skoro jest jakiś układ to nie widzę potrzeby dublowania i można by jego użyć dopasowując.

bohunIC:
Jak tam idzie robota przy modelach otoczenia, bo @Sawi dostal juz uklad torowy V2 i niebawem bedziemy startowac z robota.

djuzi:
Profil pionowy linii jest dostępny w PKP PLK za darmo. Nie trzeba jeździć z GPSami.

Sawi:
Bohuniasty chcę od razu wraz z Sebą na starcie ustalić jak ma wyglądać ten układ torowy. Zatem stąd oficjalnie pytam jak to sobie zamierzyłeś? By potem nie było żadnych niedomówień. Odpisz tutaj by była pełna jasność.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej