Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Linia 61_v2

<< < (5/11) > >>

bohunIC:
bardzo dobrze!

Wiec jak widze kazdy sobie juz okreslil zakres prac, co mnie cieszy. Ja czekam az dostane uklad torowy zgodny z GPS, albo mowiac inaczej taki ktory by odwzorowywal realne odcinki, poloze itd jak na google.maps

danniel:
Akurat GPS jest kiepskim pomysłem, obecnie w Rainsted można dokładnie układać tory wg zdjęć lotniczych.

bohunIC:

--- Cytat: danniel w 15 Października 2015, 21:05:15 ---Akurat GPS jest kiepskim pomysłem, obecnie w Rainsted można dokładnie układać tory wg zdjęć lotniczych.

--- Koniec cytatu ---
Wlasnie takie potrzebuje, czy jest ktos chetny?

Sawi:
Rozwieje wasze marzenia gdyż nawet starter Rainsted nie jest mega dokładny. Tak jak pisałem tobie na PW wstępnie zajmę się tym wraz z Sebą. Co z tego wyjdzie się okaże.

Pawel205:
Jeśli chodzi o profil pionowy to czy wystarczyłby pomiar nawigacją samochodową? Nie wiem czy takie urządzenie ma chociaż akceptowalną dokładność lecz mimo to wykonałem kiedyś taki pomiar dla jednej z linii kolejowych na Śląsku, jadąc w kabinie z włączoną nawigacją na baterii. Wyszedł z tego plik .gps, który można otworzyć w Google Earth i wyciągnąć profil pionowy trasy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej