Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Edycja modelu kabiny EN57

(1/4) > >>

Wiggle:
Witam. Chciałbym się zabrać za przerobienie kabiny EN57. To znaczy zacząłbym od dodania normalnego fotela, a nie jakiegoś krzesła na trzech nóżkach. Czy jest mi ktoś w stanie opisać w jaki sposób mam edytować model? Bo modelować umiem, ale zostaje kwestia dodania tego do modelu :/
//Przenoszę w bardziej sensowny dział.

Sawi:
Zapodaj tutaj parę twoich modeli w screenach to się pomyśli. Już niejeden pisał, że potrafi i to jego, ale jak to bywa w życiu kłamstwo ma krótkie nogi.

Wiggle:
W modelu cysterny robiłem cysternę, a kolega inne elementy (chlapacze, osie itd)
Model półki robiłem sam, oraz edytowałem kilka innych.
  Dodano: 21 Września 2015, 19:09:30 A także różnego typu emblematy, ledy (światła), naklejki itd. Ale to robiłem to German Truck Simulator i w programie Zmodeler, ale myślę, że w nim skoro umiem modelować to bym w nim modelował, a w innym bym wkładał do modelu.

Sawi:
No dobra. Swego czasu dało się importować z tego programu. Jak jest obecnie to nie wiem. Na czym konkretnie miała by polegać modyfikacja tej kabiny? Idzie to zrobić np za pomocą notatnika, ale z tego co wiem jest sporo z tym zabawy by uzyskać zadowalający efekt.

Wiggle:
Wiem, że da się to zrobić za pomocą notatnika, bo kiedyś na własne potrzeby  wstawiałem fotel z en57-001 do kabiny tych pozostałych. No teraz chciałbym przygotować kilka modeli kabin do EN57, w których byłyby różne elementy np. papiery, gazety, czy też ścianki działowe, które są w en57 (zaraz znajdę zdjęcie i wstawię). Potem zabrałbym się za model wnętrza, bo codziennie jeżdżę EN57 do szkoły i mam ogromne możliwości co do tekstur na różne elementy. Ale jak mówię, chciałbym sam to wszystko zrobić, tylko ktoś musiałby mi powiedzieć jak to dodać do obecnych modeli :/
  Dodano: 21 Września 2015, 19:20:48 Tak więc zapas pomysłów do przygotowania kilku modelów mam wielki, no ale nic nie da się zrobić bez umiejętności niestety :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej