Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pracownik kolejowy wydający sygnały Rm1 / Rm2 / Rm4.
Cesky Kretek:
--- Cytat: macius5991 w 20 Lipca 2015, 00:19:11 ---A ja widziałem aż 3 razy :) Stacja Przemyśl Bakończyce przy torach postojowych PKP IC, sygnał nadawał pracownik z posterunku "PB21" białą chorągiewką, nadawał sygnał "do mnie".
--- Koniec cytatu ---
A widzisz, Ty mówisz o pracownikach na posterunkach ruchu, a ja o pracownikach na torach czynnych. :)
Niebugoclaw:
Najbardziej dobijające jest, jak ustawiacz stojący nawet przy/na lokomotywie, zamiast dać sygnał używa radia. Gdyby zabrać im je, pewnie część z nich nie wiedziałaby, jak wyglądają sygnały... A z omówienia pracy manewrowej chyba robią tajemnicę służbową...
Stele:
Roboty masa i możliwy do uzyskania efekt mizerny bez rozciągania trójkątów. Animacje proste mają ograniczenie do jednej na submodel a tu trzeba by łamać w łokciu i kręcić w wielu płaszczyznach. Prędzej na animacjach VMD dałoby się to zrobić, ale ich nikt nie rozumie a ja jakoś nie mam ochoty się tego uczyć. Jak ktoś się znajdzie, to mogę przygotować manewrowego.
borys_q:
--- Cytuj ---Jak żyję na świecie, to poza filmami instruktażowymi nie widziałem podawania sygnałów manewrowych chorągiewką. ;-)
--- Koniec cytatu ---
Był taki czas, że na jednym posterunku podawali "do mnie" kamizelką odblaskową zawieszoną na kiju od szczotki. Posterunek był w dołku za krzakiem i tylko tak było widać bez wychodzenia z budy :)
Wokulski:
Chabówka, tam zawsze Józek używa chorągiewki i gwizdka :).
Ok, już wystarczy.
Benek
Nawigacja
Idź do wersji pełnej