Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Włącznik baterii.

<< < (6/7) > >>

Rudzik:
@Miko22, ale chodzi mi o symulator, że użytkownik może skasować już brzęczyk w korytarzu, zamiast biegać do kabiny.

miko22:
Wiem @Kacu, ale wydaje mi się, że tak będzie bardziej realistycznie...
@Stele - zostańmy więc przy samym oświetleniu kabiny, zmianach wskazań mierników i tych trzech sposobach odłączania baterii: wyłącznik samoczynny, bezpiecznik topikowy i impulsowe załączanie/wyłączanie przyciskami. O ile oczywiście dałbyś radę to zrobić.

Stele:
Teraz nie zrobię nic, bo kompilator ze mną nie współpracuje. Napisałem na co mam koncepcję gdy Shax z Q zrobią swoje.

Krzysiek1982:
W lokomotywach się nie spotkałem z przyciskiem kasowania SHP w korytarzu maszynowni. Silniki pobierające dużą moc przy rozruchu np. sprężarki mają styczniki i opory rozruchowo-ograniczające. ET22 ma dwa WIS63 + - baterii w szafie NNA , oraz bezpieczniki topikowe obok skrzyń akumulatorów pod pudłem. EU06/07 ET41 ma WISa w kabinie pod pulpitem na panelu wyłączników samoczynnych.

Rudzik:

--- Cytat: Krzysiek1982 w 11 Lipca 2015, 21:39:34 ---W lokomotywach się nie spotkałem z przyciskiem kasowania SHP w korytarzu maszynowni.

--- Koniec cytatu ---
Jezuuuuu, ale wyście się czepili tego tekstu. To już jest wredne :)
Łopatologicznie: Nie mówiłem o realnej lokomotywie, tylko o naszym symulatorze. Czy nie jest tak czasem, że spacja działa również w przedziale maszynowym, tak zwanym w MMD "korytarzu"? Bo jakby działała, to ludzie użytkujący nasz symulator używali by w maszynowni kombinacji Shift+J -> Spacja, co było by nierealistyczne, gdyż załączający się czuwak podczas załączania baterii wyłącza się przyciskiem kasowania czuwaka w kabinie lokomotywy.
Czy teraz się toto dość prosto opisałem w kilku słowach?:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej