Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do Blender-a
Sawi:
Wiem, że pewnie nie ma prawa działać, ale i tak sprawdziłem. Na wersji 2.43 nie działa. Pobiorę nowszą tj 2.74 i sprawdzę.
firleju:
Min. wersja to jest ta z nowym interfejsem użytkownika.
Sposób instalacji: File->User preferences. W dolnym lewym rogu jest "Install from file". W górnym lewym rogu jest wyszukiwarka. Można tam wpisać maszyna i powinno nam pokazać zainstalowany skrypt. Jeśli jest ptaszek to wtedy jest aktywny.
Jeśli będzie poprawka to można zainstalować w ten sam sposób. Przeładowanie skyrptu odbywa się przez odkliknięcie i ponowne kliknięcie ptaszka lub restart blendera.
firleju:
Jeszcze jedna poprawka na brak tekstury. Teraz sprawdza jeszcze czy tekstura jest typu "Image or videoclip".
Dodatkowo poprawka na brak zapisu exportu do pliku jeśli projekt nie został zapisany. Poprawnie też przechowuje nazwę exportu.
Jeremi:
Hej,
Dzięki za skrypt. Tylko mam dwa pytania. Co się dzieje gdy w opcjach mesha w dziale Normals zaznaczy się Double Sided? Bo efektu nie widać w scenerii. Jest to kwestia maszyny czy nie eksportowania tej wartości?
Pozdrawiam.
Reg. obowiązki 16.
Pisz poziomo. Poprawiłem.
Benek
Stele:
Maszyna nie obsługuje dwustronnego renderowania trójkątów. Trzeba je dublować z odwróconymi normalnymi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej