Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Wnętrza wagonów REGIO ekspres typy 161A, 162A i 163A
hanys:
http://pokazywarka.pl/podrozpociagiem/#utm_medium=frame&utm_campaign=wyrzucenie_z_ramki&utm_source=www.wykop.pl
Co nam te zdjęcia dadzą? Dużo.
1. Kolory drzwi jak i między wagonami tak i wejściowe;
2. Faktyczny kształt foteli jak ich wzór;
3. Widok na przedział wejścia do wagonów, rozmieszczenie detali co gdzie jak;
4. Wystrój samego wagony, zasłonki, wieszaki, pułki na bagaż;
Ponadto, zdjęcia nie muszą być faktycznie wagonów regioexpress. . . . Więcej taki samych (podobnych) jeździ w PKP Intercity (to te zmodernizowane 111/2a). Takie małe zdjęcie wystarczy do odzwierciedlenia tego co jest w tych regioexpresach. macius5991 nawet co pamiętam porobił kilka zdjęć wnętrza czy coś tych ICkowskich, więc wystarczy tylko wejść w dział fototekstur i będziecie mieli co chcecie.
Nie ukrywam tego, że jak coś robić to porządnie, aczkolwiek nie widzę w tym sensu przykładania aż takiej uwagi, bardziej bym się skupił na samych wejściach do wagonu niż na sam luk pasażerski.
Sawi:
No tak, ale to o czym wspominasz to rzeczy widoczne gołym okiem, którą większość już zauważyliśmy. Nam jedynie chodzi o zdjęcia w/w elementów przez Antka nadające się na teksturę nic więcej. Wątpię by ktoś chciał robić te wnętrza w HD. Wejścia zostały już poprawione jakiś czas temu.
Stele:
Gdzie są foty wnętrz ickowych? Przejrzałem wątek zdjęciowy dwa lata wstecz i w oko mi nie wpadły.
Lowpoli ma teksturę w rozdzielczości 1k^2. 1/3 jest niewykorzystana. Rzucenie lepszej tekstury nic wydajności nie zaszkodzi. Ze zdjęć poglądowych w takiej rozdzielczości ja nic zdziałać nie umiem. Tylko poglądówka rowerówki w stronę środka się przyda, bo ma odrobinę lepszą jakość od filmu. Przedsionki przemodelowałem, ale po filach gdzie jakiś mikol macha kamerą na wszystkie strony ciężko stwierdzić w którym wagonie gdzie są drzwi do kibla, a co dopiero zdjąć materiał na teksturę. W mstsowej mamy drzwi do kibelka, szafę elektryczną, gładką ścianę i jedną stronę ściany skrajnej. Będę sobie pluł w brodę, że dołączyłem do projektu kilka dni po przejażdżce malborasami. :(
MaciejM:
--- Cytuj ---Gdzie są foty wnętrz ickowych?
--- Koniec cytatu ---
Zrobić? Jutro mnie wysyłają do Świnoujścia, mogę zrobić na postoju zdjęcia bezprzedziałówki, może coś więcej.
hanys:
Jak masz możliwość Maciek, to zrób chłopakom. Te wagony robione są na tym samym projekcie tylko nieco inne i mają tylko obudowy pod pudłem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej