Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe od wersji 470
Siecool:
Niestety niezbyt miałem ostatnio czas na Maszynowe przejażdżki, ale przy okazji testowania scenerii stwierdziłem, że nadal coś jest nie do końca dobrze z exe. Wydaje mi się jednak, że jest pewien postęp, bo wysypy są dużo rzadsze. Ale do rzeczy: w załączniku dwa logi z misji, które zakończyły się wysypem. W obu przypadkach blisko końca obu logów występuje fragment:
--- Kod: ---TableCheck: Przestawiona zwrotnica. Kasowanie tableki.
TableCheck: Kasowanie tableki OK.
TablePurger: Czyszczenie tableki.
--- Koniec kodu ---
co wskazuje, że problem jest chyba nadal tam, gdzie szukaliśmy. Jeżeli chodzi o samą misję to jest to właściwie sceneria testowa, której używam do podglądu modeli itp. Są tam raptem dwa pojazdy: drezynka, gdzie siedzi gracz i EU07 sterowana przez AI, która jest pozostałością testowania zachowania AI i w sumie obecnie do niczego mi w tej misji niepotrzebna. Siódemka wyjeżdża w tej scenerii z lokomotywowni i podpina się pod skład wagonów, stojących na stacji - właśnie na początku tego wyjazdu z lokomotywowni następował wysyp. Muszę jednak przyznać, że na kilkadziesiąt już pewnie odpaleń zdarzyło się to tylko dwa razy - trzeba mieć trochę szczęścia, żeby trafić.
Jakby była potrzeba mogę wyciągnąć tą misję ze scenerii (bez modeli, drzewek itp., żeby było lżej) i podrzucić.
firleju:
Mam jeszcze jeden problem z tableką, który mi wrzucił surgeon. Być może tam leży przyczyna wysypów.
Dodano: 07 Stycznia 2016, 20:49:21 Znalazłem gada od surgeona, ale to raczej nie była przyczyna wysypów (chociaż może).
W załączniku exe next2
Sawi:
Grześ na co dokładnie mamy zwracać uwagę?
firleju:
Czy tabelka się nie opróżnia (same empty) i czy nadal występują randomowe wysypy (tu proszę o loga, założyłem troszkę więcej info w logach w tym celu).
Dodano: 09 Stycznia 2016, 09:39:09 Znane błędy:
- jeśli są dwa pojazdy na torze to nie potrafią się odwrócić i manewrować osobno
- prędkość z następnego ograniczenia przeskakuje jeśli pojazd jest wystarczająco blisko końca toru
Sawi:
Dziś znajdę nieco czasu dlatego dopytam dla pewności. Rozumiem, że obojętnie jaki scenariusz i obserwuję co się dzieje pod klawiszem F2?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej