Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe od wersji 470

<< < (40/45) > >>

EP08_015:
Hamuj bez uzycia ep tzn wylacz ep lub daj kierunek na 0. Pozycja odciecia i wylaczenia kranu na strzalkach. Dajesz jakby w nagle i jedna pozycja w tyl wtedy trzymac powinno tyle ile oposciles z pg. Odciecie przy zmianie kabiny podobnie tyle ze dajesz ctrl_num5. Jesli nie zrobi sie spaceru po skladzie to wszystko jest ok.

Maciej:
U mnie ta smuga coś kiepsko wygląda. Włączyłem sobie dla przykładu quarka i efekt jest taki jak na screenach: jak jest oświetlenie pochodzące z lamp stacji, to jest bardzo jasno; z kolei jak wyjadę na trasę to tory są oświetlone w bardzo małym stopniu, a słupy sieci trakcyjnej robią się czerwone. Smugę testowałem też na L61+L144_osobowy (wersja z repo) i w tym przypadku czerwone robią się podkłady.

firleju:
Na razie potwierdzam błąd, który zauważył epek. Przy czym pojawia się on dopiero po przejęciu kontroli nad silnikowym przez drugi rozrządczy. Jeśli się przejdzie  tylko do silnikowego i wróci to wszystko działa jak należy.
Druga z rzeczy to jest to, że jeśli wyjdzie się z kabiny to traci się informacja o BrakePress. Po ponownym wejściu do kabiny wagon jest odhamowany. Wygląda, że błąd wszedł wraz z asynchronami.
  Dodano: 12 Kwietnia 2016, 08:18:06 Szukanie powoli idzie do przodu. Narazie ograniczyłem podejrzanych do _mover.pas i hamulce.pas. Prace w toku.

Wiggle:
Ja zauważyłem błąd, że po podpięciu wagonów od przodu do lokomotywy SM42 nie mogę wyluzować składu, natomiast przy podpinaniu z tyłu lokomotywy ten problem nie występuje.

firleju:
Zauważyłem, że zmieniły się wartości początkowe zmiennej BrakePress. Przed poprawkami y było 3 Bar a teraz jest 2.75 Bar.
@Pbzylek: czy na innych lokomotywach też jest ten efekt?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej