Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Materiały na drezyny
Stele:
Aktualizacja poszukiwanych materiałów:
* Dl-2: Wymiary foteli ( zastosowanych w dostępnej fotografującemu modyfikacji) oraz sterowania, przeniesienia napędu i układu hamulcowego. Możliwie dużo zdjęć teksturowych i poglądowych.
* WMB10: Parametry przekładni i układu hamulcowego. Zdjęcia teksturowe i poglądowe na model zewnętrzny.
* WM10, WM15: Nie mam prawie nic.
* Drezyluch: Zdjęcia wnętrza 126p bis na długiej ogniskowej z szerokim kadrem. Optymalnie z wyjętymi fotelami. Inne wersje też ujdą.
Zapotrzebowanie na dźwięki:
* Praca jałowa silnika WFM/dl-2 wraz z rozruchem
* Klakson WFM/dl-2
* Runningnoise
* Stukot kół
* Zgrzyt/pisk hamulca
* Zgrzyt pracy przekładni drezyny ręcznej
* klakson wmb10
* klakson malucha
* silnik malucha
* sprzęgło malucha (w ruchu przy zgaszonym silniku)
Stan projektu:
* Dl-2: fizyka zgodna z osiągami ale złe parametry pracy silnika. Rysunki na wykonanie modelu, niedoświetlone zdjęcia.
* Dr-2: Gotowa i wydana.
* Wózek torowy: Gotowy i wydany
* Drezyluch: Model prawie gotowy. Tekstura zewnętrza gotowa. Brak zdjęć wnętrza na tekstury dobrej jakości.
* WMB10: Kabina wydana.
lukasn26:
Mogę zrobić wersję ala złom, oczywiście bez dźwięków. Silnik też zrobić? :)
joey:
Mam dzwieki Fiata Cinquecento (wydaje mi sie ze jest dzwiekowo dosc podobny do malucha) – silnik na luzie (nie mam pojecia jakie obroty, Fiaty Cinquecento i 126p nie mialy obrotomierzy, przynajmniej te na ktore sie natykalem), uruchomienie silnika i klakson. W formacie zrodlowym 32kHz/24-bit i docelowym 22.05kHz/8-bit. Moze sie przyda.
http://eu07.pl/userfiles/20736/priv-cinquecento_v3.7z
Mam rowiez skany z ksiazki "Jezdze samochodem Polski Fiat 126p" zawierajace dane techniczne Fiatow 126p i 126 Bis (dane zdaje sie dostepne rowniez na Wikipedii) oraz rysunek techniczny fiata 126 Bis. Tez moze sie przyda.
http://eu07.pl/userfiles/20736/priv-scan.7z (12.25MB)
Stele:
Dziękuję. Na pewno się przyda. Przejrzałem skany i chyba tylko drogi hamowania do znośnej fizyki by brakowało. Z dźwięków sekwencji rozruchu (i po tym co wkleiłem do DL2 lepiej niech zapala za pierwszym razem :P ).
Zdjęć silnika raczej nie potrzebuję. Nie mamy możliwości animowania klapy, a dziur w żaluzjach i silnika w środku nie ma sensu modelować. Zresztą jakbym chciał taki poziom detali, to łatałbym model Q. Zdjęcia ortogonalne, tyłu pod kątem tylnej ściany, maski z góry, ew dachu jakbyś miał na co wleźć, albo stań na nim i rób znad głowy pod nogi w czterech kawałkach, jeśli się nie załamie. Z wnętrza dobrze by było jakbyś wyjął fotele. I je się zrobi dokładniej i będzie tam odrobina więcej miejsca na wciśnięcie się z aparatem. Wszystkie ściany, fotele, kanapa, podłoga, podsufitka, detale deski rozdzielczej, deska od góry spod sufitu. Im dokładniej, tym ładniejsze wnętrze uda się z tego zrobić.
"wersję ala złom" mam nadzieję nie wypatroszoną kompletnie? Drezyluchy raczej się szanuje. :D
joey:
Dodalem do paczki w poprzednim poscie poprawiony klakson, bo poprzednia wersja miala stukniecie oraz dzwiek odpalania Fiata Cinquecento, nagrany z wewnatrz, niestety jest to tylko urywek, bo na nagraniu jest gadanie. Mysle, ze rozni sie znaczaco od Fiata 126p, aczkolwiek ostatni raz stycznosc z maluchem mialem bedac siedmiolatkiem. Skan z ksiazki z droga hamowania:
http://eu07.pl/userfiles/20736/priv-CCI20150429.jpg
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej