Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Radosna twórczość Sebola82
Kacper9:
Dużo trolli nie oznacza upadku, a jedynie głupotę ludzi, którzy myślą, że wszystko mogą. TD2 tak szybko nie upadnie z uwagi na świeżość i dobry intuicyjny edytor, czego maszynie brakuje.
sebastian82:
Najchętniej część rzeczy wydałbym ale brakuje mi np textur. W przypadku FPLu mam wydać najpierw model docacany. Bo tak sobie FPL zażyczył. Dostaje od nich co potrzebuje. Dokumentację, tabor, papiery do latania po koleji. Też nie chcę tego zmarnować. Może współpraca z FPLem rozwinie się dzięki temu bardziej. A na pewno nikt na takim podejściu nie straci. Wręcz możemy zyskać. Chłopaki chcą, żebym został. Na chwilę obecną na pewno wydam druta oficjalnie razem ze sceneriami. Nie smacznie było by wydawać to na zewnętrznym serwerze przypisując sobie w ten sposób robotę innych osób. Nad resztą się zastanowię. Zwłaszcza, że oficjalna współpraca z dużym międzynarodowym przewoźnikiem to oprócz reklamy dla symka to również inne możliwości. Może nie umiem poprawnie pisać i jestem narwany, ale staram się załatwiać różne ciekawe materiały i zgody na wykorzystanie ich w symulatorze. Nie zawsze udaje się nawiązać współpracę a już na pewno nie w tak szerokim zakresie. Mamy szansę przyciągnąć ludzi nowymi modelami, takimi jakich nie ma w innych symulatorach. Poza tym rozwiązanie proponowane przez Marudę spowodowało by, że za 2 czy 3 lata modele trzeba by było rozbudowywać i udoskonalać. Nie chce zmarnować takiej szansy.
firleju:
Ja pamiętam, że y wypuścił kiedyś węglarki co na tamte czasy to było zabójstwo komputerów, a teraz to mamy takie w standardzie i nikt nie psioczy. Zresztą wydaje mi się, że ankieta bardzo dobrze odpowiada na to na jakim poziomie powinny być modele, tj. full wypas z LOD. Jak LOD będzie dobrze zrobiony to nie będzie problemów z wydajnością. Ponadto Q zrobił bardzo ciekawą rzecz, tj możliwość dołączania poszczególnych submodeli wpisem w mmd. Być może będzie się dało to zaimplementować do zwiększania ilości detali globalnie czym wprowadzona by była typowa "jakość modeli". Co prawda modelarzem nie jestem, ale cały czas mam wrażenie, że model łatwiej uprościć niż zrobić na nowo, gdyż ma za mało detali.
Sawi:
Skąd ja to znam? No tak przypominam sobie, że kiedyś też byłem bardziej narwany i często kierowałem się emocjami, co za tym idzie ma swoje różne skutki typu full nieporozumień, spin itp. Przeważnie nic dobrego. Dlatego radzę i będę radził by w miarę swych możliwości starać się nimi nie kierować. Wiem wiem nie raz to nie jest łatwe, ale serio przyniesie to znacznie więcej korzyści.
Sebol82:
Powstają nowe semafory. Teksturki robi kolega Pierog_SU42.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej