Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sterowanie ruchem z Rainsted
maciekos1000:
Witam, otóż mam problem przy próbie logowania na serwer ruchu wyskakuje error "Socket Error #1061 connection refused". Co zrobić aby poprawnie zalogować się na serwer ruchu><?
Reg. zakazy 10.
Pisz poprawnie.
Benek
Pitek:
Komuś udało się uruchomić i wszystko działało? Stawiając wszystko na jednym kompie, jedyne co mogę zrobić z poziomu serwera, to obserwować zajętość toru. Gdy próbuję zmieniać rozjazdy i stawiać sygnały na semaforach, nie ma żadnego efektu w symulacji. Tak jak były rozjazdy i sygnały, tak są ułożone, ani drgną. Kiedy klikam, aby pobrał listę pojazdów, również nie ma żadnego efektu. Testowałem na linii 61 oraz na odcinku testowym.
Jubelox:
Czy da się usunąć scenariusz z danej scenerii. Mam na myśli skopiowanie pliku ze scenerią i usunięcie scenariuszy aby można było swobodnie jeździć zgodnie z semaforami ustawionymi przez serwer.
--- Cytuj ---Witam, otóż mam problem przy próbie logowania na serwer ruchu wyskakuje error "Socket Error #1061 connection refused". Co zrobić aby poprawnie zalogować się na serwer ruchu><?
--- Koniec cytatu ---
Mam również to samo. Czy można zmienić IP serwera ruchu? Bo gdy próbuję zmienić to w ogóle nic nie mogę zrobić.
@edit
Właśnie rozwiązałem problem. A raczej kombinowałem :3 Aby grać normalnie wpisujemy IP komputera z serwerem.
Hirek:
Taka informacja, że w nazwę okna EU07 trzeba w rainsted wpisać:
--- Kod: ---GLFW30
--- Koniec kodu ---
Mam nadzieje, że się przyda.
skorakora:
Witam.
Mam problem z informacją zwrotną
Eventy poprawnie wysyłają się do symulatora z serwera, symulator je wykonuje i wysyła potwierdzenie o wykonaniu eventu.
Lecz ta informacja gdzieś ginie, czego efektem jest działający serwer ruchu lecz bez możliwości podglądu położenia pociągów i stanów semaforów
Informacje te odświeżają się tylko na ułamek sekundy po połączeniu do serwera
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej