Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Modyfikacja linii 61
sebastian82:
Maćku i Jarku wstrzymajcie się proszę z pracami na 2-4 dni nad tą scenerią. W tym czasie wrzucę paczkę z nową struktura katalogów do TD. Jarku tu też mam ogromną prośbę do ciebie. Jest ona związana z całkowitym przekształceniem obecnej struktury. Przestaną działać skrypty z maxa i rainsteda. Postawiłem (jak wcześniej pisałem) sobie cel, aby każdy twórca miał wsparcie. Kilka osób tworzy w rainstedzie. Bez Twojej pomocy Jarku nie skończą swojej ciężkiej pracy.
danniel:
Jak to mają przestać działać skrypty?
Stele:
Ścieżki do tekstur domyślnych najwyżej się zmienią z rzeczy wpisanych na sztywno.
Ra:
--- Cytat: sebastian82 w 30 Maja 2015, 10:36:28 ---Maćku i Jarku wstrzymajcie się proszę z pracami na 2-4 dni nad tą scenerią. W tym czasie wrzucę paczkę z nową struktura katalogów do TD.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, jaki to może mieć związek ze mną. Ja używam własnego SVN, zgodnie z zaleceniami. Poprawiłem ściany lasów, tarcze ostrzegawcze na odcinku Liswarta — Lisów przemieściłem do pozycji widocznych na mapie. Wymieniłem plik na linia61-150530.7z, do pobrania z http://rainsted.com/warsztat/ (nie podaję bezpośredniego linku, bo po ewentualnych testach plik usunę).
--- Cytat: sebastian82 w 30 Maja 2015, 10:36:28 ---Jarku tu też mam ogromną prośbę do ciebie. Jest ona związana z całkowitym przekształceniem obecnej struktury. Przestaną działać skrypty z maxa i rainsteda.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli masz program przestawiający pliki i wymieniający wpisy zgodnie z podaną mu listą zmian, to nie widzę problemu, żeby tę listę przetworzyć również dla plików RSF. Jeśli nie masz, to nie wierzę w sukces.
Maciej:
Ra, te wszystkie Twoje poprawki opierają się na najnowszej wersji z repo (w sensie, czy są tu zawarte wszystkie dotychczas dodane poprawki, np. przez mnie)?
I przy okazji proszę wszystkich, którzy mogą o przetestowanie poprawek od @Ra, które udostępnił pod adresem http://rainsted.com/warsztat/, pod nazwą linia61-150530.7z. Potem przetestowany plik doda się do naszego repo. Będąc już przy tym temacie, muszę się zapytać osobom pracującym przy składaniu paczki z nową strukturą katalogów: jak widzicie połączenie poprawek przygotowanych przez Jarka z zupełnie zmienioną paczką? Bo z tego co widziałem paczka z L61 zawiera sporo poprawek i wywalenie tego wszystkiego i robienie od nowa w związku z paczką ze zmienioną strukturą katalogów, to bezsens. To chyba lepiej byłoby to wszystko teraz wrzucić na repo niż po zmianie paczki, żeby nie było zamieszania, że np. zamiast poprawek pojawią się jakieś cuda, bo coś się gdzieś pominie przypadkowo czy coś w tym stylu. Ale to już od Was zależy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej