Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Apel o stworzenie postaci ludzikow.

(1/3) > >>

Mariusz1970:
Czesc koledzy,
Poniewaz jakis czas temu zrobilem polautomat* do wstawiania ludzikow przede wszystkim na peronach, zwracam sie z prosba, o stworzenie modeli ludzikow badz tekstur do juz istniejacych w MaSzynie. Klony na peronach, dziwnie wygladaja.
Jakis czas temu przeszukiwalem fora o sciagniecie za darmo gotowych modeli. Cos kiedys znalazlem, ale byly one w formacie *.max. Ja niestety nie dysponuje zadnymi narzedziami, ktore umozliwilyby konwersje na moim sprzecie do formatu *.t3d
Mam swiadomosc ograniczen, ktore naklada prawo np. wykorzystanie czyjejs twarzy w naszym symku, ale licze na Wasza inwencje :)
Wiem, ze Ra robil proby z animowanymi postaciami, mnie jednak chodzi o nieruchome postacie.
Wiem takze, ze macie jakies swoje priorytety maszynowe, mimo wszystko, apeluje o to, moze cos sie uda Wam zdzialac w tym temacie.
Dzieki

*
link do video prezentacji
&gl=PL&hl=pl&client=mv-google

matek123:
Kiedyś szukałem postaci po katalogach darmowych modeli, ale one miały tekstury zaszyte tekstury w pliku max + trzeba by je skalować. Jednak znalazłem program o nazwie makehuman. Program generuje postać w pozycji nogi złączone, ręce pod kątem prostym w bok. Do tego potrzebna jest osoba która umie obsługiwać blender i uruchamiać przeznaczone do niego narzędzia, żeby umiała powyginać postać do realnych pozycji.

Pierog_SU42:
Tutaj proszę przykład model z MakeHumana przekonwertowany do Blendera i powyginany. Tylko to coś się nie chce skalować (albo ja nie potrafię). I trzeba było to sprawdzić czy po konwertowaniu na .3ds a później .t3d model się nie posypie.
* W załączniku model przekonwertowany do .3ds .

matek123:
Tzn skalę można ustawić już w make human. Jaką masz skalę w ustawieniach blendera?

szogun:
Wyglada jak moja matematyczka. A ogolnie to takie modele najpierw trzeba odchudzic, chyba latwiej poszukac na tej stronie skad byly brane modele ludzi ktore mamy w maszynie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej