Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Uruchomienie SR61
Krzysiek626:
Po poprawieniu w FIZ linijki na
--- Cytuj ---Brake: BrakeValve=ESt3d_PZZ Size=150
--- Koniec cytatu ---
można odhamować i pojechać.
Ra:
Jeszcze trzeba zmienić dwie rzeczy. W FIZ dopisać pantografy:
--- Cytat: SR61.FIZ ---Power: EnginePower=CurrentCollector CollectorsNo=2 MaxVoltage=3600 MaxCurrent=1200 MinH=0.38 MaxH=2.4 CSW=1.4
--- Koniec cytatu ---
a do tego, ponieważ w T3D zdefiniowany jest pantograf nr 2, w MMD trzeba ustawić dwa pantografy, w linijce
--- Cytuj ---animations: 4 0 0 4 2 2 -1
--- Koniec cytatu ---
(przedostatnia liczba ma być 2 a nie 1). Po czym można sobie podnosić i opuszczać, aczkolwiek AI będzie jeździć z podniesionym. Nie pytajcie, jak to działa.
(W zasadzie, to by było lepiej zmienić numer pantografu w T3D niż zmieniać na 2 w MMD, ale jest to trudniejsze.)
Stele:
Wgrałem twoje poprawki no i niestety crash przy podniesieniu pantografu.
Wgralem tylko to, co Ra na repo, czyli wraz ze zmiana numeracji pantografu. Moze e3d sie zle wygenerowal.
Krzysiek626:
Zrobiłem i te poprawki, nie wywala, ale i nie działa. Wpis
--- Cytuj ---Power: EnginePower=CurrentCollector CollectorsNo=2 MaxVoltage=3600 MaxCurrent=1200 MinH=0.38 MaxH=2.4 CSW=1.4
--- Koniec cytatu ---
Psuje hamulce, nie można odhamować. A ż tak mi nie zależy, na teraz dałem sobie spokój z podnoszeniem patyka.
Krzysiek1982:
Mi po zrobieniu poprawek wszystko chodzi pantograf też, musiałem tylko zwiększyć wydajność sprężarki, bo ładowała ruski rok. Nie wiedziałem gdzie dodać wpis o patyku posiłkowałem się wpisem patyków z elektrowozu. Po wciśnięciu O patyk idzie w górę.
Reg. obowiązki 11a.
Proszę poprawić.
Benek
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej