Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Pług odśnieżny 411S

<< < (5/10) > >>

sebastian82:
Potrzebne są fotki na tekstury. Pług na chwilę obecną prezentuje się tak:

Tomnord15:

--- Cytat: EP08_015 w 17 Lutego 2015, 11:16:55 ---I tak nie mamy zimy w symku od lat. Nikt się nie pokusil o przerobke istniejących scenerii na wersje zimowe. W zasadzie mamy tylko 3 scenariusze zimowe. Baltyk, Zwierzyniec i EC Dobre. Tak wiec jak piszesz postoi na jakiejś bocznicy. A co do popychu, AI nie da rady tego obsluzyc? Skoro w jednym ze scenariuszy może nas ciagnac, to można i popychac ? Stelek miałeś kiedyś scenariusz QuarkSMK? Tak nas wypychala stonka z szopy na tor w stacji.

--- Koniec cytatu ---
Oficjalnie nie ma, ale natknąłem się na zimowe tekstury na jakimś chomiku, zrobiłem backup tekstur symkowych i na próbę wrzuciłem tamte i okazało się że tekstury te ktoś przerobił na kompletnie zimowe. Nie wiem czy legalnie, bo nie pamiętam z jakiego chomika to ściągnąłem. Oczywiście nie wszystkie tekstury zamienia z ostatniej paczki. Dla przykładu tak wygląda Jelitkowo. Nie jest to jakość najlepsza, śnieg jest jakiś ciemny i bardzo paintowy.

EP08_015:
Lepsze to niż nic. Mamy tylko 3 scenariusze zimowe. Był kiedyś automat do zmiany, jednak i tak trzeba by robic zestaw tekstur zimowych dosłownie wszystkiego co w poziomie. Co roku temat powraca i co roku nic z tego. Wiec kolego nie ludz się ze cos się zmieni.

ST44-003:
Panowie, ale wieki temu był "przełącznik" zima - lato. Jakiś czas temu próbowałem się z nim uporać, ale brakło mi na to czasu. Można by jednak się skupić i wrócić do tego przełącznika tekstur z lata na zimę. On z tego co pamiętam miał również dodania mu innych pór roku które także można by wykonać m.in. jesień i wiosnę. No tylko tak jak mówię, potrzeba by mi była z tym pomoc innych teksturowców sceneriowych, ogarniających zawartość folderów z drzewami i innymi takimi. ;)

Mariusz1970:
Z tego co pamietam, oprocz tekstur, trzeba by bylo zmienic parametry material trojaktow, aby snieg byl bielszy. Mozna automatowi kazac to zmieniac jednoczesnie robiac backup plikow, aby mozna bylo to przywrocic. I chyba z wpisami tekstur drzew, zmieniac z # na bez, czy odwrotnie, nie pamietam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej