Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Części na budowę pulpitu eu07

(1/9) > >>

CieniasekPL:
Poszukuję materiałów na budowę pulpitu eu07. Jeśli macie jakiś pomysł na to gdzie można znaleźć te części proszę o propozycje.

Marcin S:
No jeszcze zależy jakich konkretnie części szukasz...

CieniasekPL:
Kran hamulca, wszystkie przyciski i kontrolki, nastawnik jazdy (bocznikowania i kierunku).
  Dodano: 15 Października 2014, 18:52:21 Jeśli macie jakieś miejsca gdzie owe rzeczy można dostać. Piszcie !

Krzysiek1982:
Witaj

Poszukaj w necie firm, które złomują lokomotywy. Możesz też zapytać w spółkach PKP. Kontrolki, przyciski i hebelki spokojnie dostaniesz w sklepie z elektryczno-elektronicznym. Koło nastawnika jazdy na auto szrocie najlepiej od stara. Polecam kontakt z firmami złomowymi, bo można dostać nawet sporo części np. kompletny zawór FV4a. Niestety nie mam obecnie namiarów na takie firmy, chyba Olmet tnie jeszcze lokomotywy ET40, ale pewności nie mam.

Pozdrawiam

miko22:
Polecam też wpisywanie w allegro i na olx.pl: LUMEL, M15, NEF (przyciski), lampka sygnalizacyjna, lampka kontrolna, lampka tablicowa, LS48, przycisk sterowniczy, pakietowy (to przełączniki obrotowe, najlepiej gdy są na 10A, bo mają odpowiednią wielkość), KFM (manometry), przełącznik, łącznik, WIS-63 (włącznik baterii), WNC-5 (pedał CA/SHP), KBB61021 (buczek CA/SHP), hebelek, hebel, kierownica: nysa, żuk, warszawa, syrena i co Ci jeszcze tylko przyjdzie do głowy... Na OLX po wpisaniu słowa można dodatkowo wybierać w kategoriach takich, jak np.: elektronika, rolnictwo, sport i hobby, usługi i firmy (mniej stron do przejrzenia). Na allegro warto też co jakiś czas przejrzeć całą kategorię firma i usługi/przemysł/materiały i akcesoria/automatyka przemysłowa/łączniki/wyłączniki i krańcówki, .../automatyka przemysłowa/mierniki i aparat. pomiarowa oraz .../materiały i akcesoria/przyrządy pomiarowe. Trochę rzeczy udało mi się w ten sposób nabyć. Raczej nie pochodzą konkretnie z lokomotywy, ale najważniejsze, że w ogóle są ;) Niestety hebelków jak dotąd nie widziałem. Na allegro jest teraz aukcja z przyciskami, gdzie ja też kupowałem. Już się kończy, ale na pewno będzie ponownie.
A tak przy okazji - bardzo przydatny temat. Można by tutaj może na bieżąco wpisywać np. miejsca złomowania loków, jeśli ktoś jakieś zna. Niektórym osobom sporo by to pomogło...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej