Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch_MaSzyna_10_14

<< < (10/78) > >>

Carmelovy:
Uruchomiłem scenariusz Całkowo Orlen. Chciałem zobaczyć nowe Krzyże Św. Andrzeja a tu ich nie ma. :(

Maciej:

--- Cytat: Sawi w 14 Października 2014, 11:47:04 --- Całkowo:
— przeliczone wektory normalne terenu
(modyfikacje @Stele)
— zmiany dekoracji na Całkowie oraz modyfikacje scenariusza SN61. Na razie bez dodatkowych krzaczorów :). (użyte dekoracje: magazynek towarowy z rampą stacji Szadek, sklep spożywczak (autor Qudaty), bloki mieszkalne 02 i 04 (autor @Rozi), kosze peronowe (autor @szczawik), kwietnik Haxagon (autor Wujek082),oraz  pola i krzaki (autorzy @SKP i @Stele)

--- Koniec cytatu ---
Czy zdanie, które zaznaczyłem na pomarańczowo tyczy się tego, co widać na screenie? Według mnie to, co jest na obrazku to błąd. Wystepuje to u mnie na całym Całkowie (również na Orlenie i SN61). Załączam log.txt i errors.txt.

Stele:
Nie, to efekt "Missed texture: textures\textures\grassdarkgreen4.tga". Sprawdź czy masz tą teksturę i usuń rozszerzenia jawne w pliku slimson/teren.scm. Możliwe, że to rainsted mi dodał rozszerzenia, gdy przemapowywałem teren.
Krzaczki masz w slimson/dodatkowe_krzaki.scm ale są nasadzone tylko na krótkim odcinku od strony Macierzewa i czekają na zaincludowanie aż ktoś łaskawie obsadzi resztę scenerii.

lukasn26:
Na TD nie ma kawałka prostej.

Maciej:
@Stele, dziękuję za pomoc. Po zmianie rozszerzeń w tym pliku z .TGA na .DDS wszystko działa dobrze.

@lukasn26, u mnie na TD jest wszystko dobrze. Spróbuj włączyć scenerię jeszcze raz. Może coś Ci się źle wczytało. Ewentualnie sprawdź, czy nie kończy Ci się miejsce na dysku twardym. Kiedyś też miałem taki problem jak nie miałem miejsca na dysku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej