Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch_MaSzyna_10_14

<< < (67/78) > >>

Stele:

--- Cytat: HTD w 18 Stycznia 2015, 17:20:57 ---1. Sceneria całkowo (ta z SP42) nie działa tylko u mnie, czy jeszcze u kogoś? Nie mówię o teksturach, bo tam trzeba ".tga" usunąć, tylko brak wyjazdu ze stacji początkowej (po 15 minutach dalej S1).
--- Koniec cytatu ---
Problem z anglikiem. Poprawione jakiś czas temu.

--- Cytuj ---2. L053-sluzba-3-night - u mnie skład który podjeżdża za każdym razem się wykoleja, bo zwrotnica przestawia się w połowie długości składu.
--- Koniec cytatu ---
Chyba nikt nie zgłaszał, a były testy.

--- Cytuj ---3. Całkowo_orlen
--- Koniec cytatu ---
Może coś przeładowałeś przy luzowaniu? Zobacz ciśnienia we wszystkich wagonach i podkręć regulator jak coś nie luzuje. Wiele tam zwalniać nie trzeba, bo te 20km/h da się redukować samymi oporami ruchu, ale kilka razy przejechałem i problemu nie było.

--- Cytuj ---6. W Drawinowie rozkład jakby nie uwzględniał 1 czy 2 ostatnich semaforów
--- Koniec cytatu ---
Ochrzań dyżurnego, że śpi albo toru nie przygotował. Rozkład nie uwzględnia sterczenia pod wjazdowym.

Maciej:
Całkowo_orlen - umiejętność hamowania z ciężkimi składami zarówno w Symku jak i w rzeczywistości nie jest łatwa do opanowania. W przypadku orlenowskiego scenariusza trzeba bardzo delikatnie hamować (czyli długo). Jeżeli spuścisz za dużo powietrza, skład zahamuje. Dlaczego? Bo ostatnie wagony nie zdążą się odhamować i dlatego, gdy nastąpi zatrzymanie trzeba czekać aż zostanie odhamowany CAŁY skład. Na CTLu na Bałtyku masz lokomotywę 182, czyli elektryczną i jakby nie było, elektryki szybciej napełniają zbiornik główny (szybsze działanie sprężarki), więc skład szybciej odhamuje. Poza tym sprawdź czy nie przeładowałeś przy luzowaniu - tak jak mówi Stele.

HTD:

--- Cytuj ---Problem z anglikiem. Poprawione jakiś czas temu.
--- Koniec cytatu ---
A można gdzieś ściągnąć poprawkę? Fajny ten scenariusz, poszalałbym sobie stonką po lesie ;)

--- Cytuj ---Chyba nikt nie zgłaszał, a były testy.
--- Koniec cytatu ---
Ok, przeładuję pliki (od 08.13 do 08.14) dla upewnienia się, że mam w 100% identyczną wersję, sprawdzę jeszcze raz i zgłoszę, jakby się problem powtarzał.

--- Cytuj ---(...) Zobacz ciśnienia we wszystkich wagonach i podkręć regulator jak coś nie luzuje. (...)
--- Koniec cytatu ---
Jak mogę sprawdzić ciśnienia w wagonach? Powiem co mnie zastanawia: luzuję hamulec główny, ciśnienie w PG wraca do 0,5MPa, ciśnienie w cylindrze hamulcowym loka też widać w pobliżu zera, ale wagony ewidentnie mi hamują. Fala nie pomaga za bardzo. Masz rację, można zamiast hamulca po prostu zabrać gaz, skład szybko zwolni do 20. Ale z samym hamulcem to normalnie jakby coś nie tak było z jednym z wagonów. Np ciśnienie w PG spada bardzo szybko (zadziwiająco szybko jak na tak długi skład), za to rośnie bardzo, bardzo powoli.

--- Cytuj ---Ochrzań dyżurnego, że śpi albo toru nie przygotował. Rozkład nie uwzględnia sterczenia pod wjazdowym.
--- Koniec cytatu ---
Wierna symulacja PKP IC ;)

Co do punktu 5. tu jakby rozkład nie przewidywał D6, tylko ograniczenia z WOS, to chyba też jest ok.

Maciej:
Poprawki są na repo i będą dostępne w następnej paczce. Ciśnienie w wagonach sprawdza się klikając F2. Nie pamiętam, która to dana, ale można się domyślić będąc w lokomotywie i bawiąc się hamulcem przy jednoczesnym sprawdzaniu zmian tych danych. Te które się będą zmieniać, to te od hamulców. Jak już wiesz, które to dane, to podchodzisz do wagonu i sprawdzasz.

Stele:
Przelatujesz nad każdym wagonem i pod F2 masz ciśnienia w układzie. Regulator ctrl+num3/9 jeśli dobrze pamiętam.
Poprawki samodzielnej chyba nie ma. Daję całego slimsona+scny w wersji aktualnej. Będziesz miał brak tekstury przejściowej brzegu i żaglówki. Zostaw stary teren i usuń wpis łodzi najlepiej.
http://eu07.pl/userfiles/23180/priv-scenery_2.7z
W TD jest paczka fajniejszych scenariuszy, tylko autor coś zamilkł ostatnio. Jakby się zmył, to będzie trzeba doszlifować i wydać, a wtedy podstawowe całkowo wylatuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej