Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch_MaSzyna_10_14
Stele:
kolorowanie gór to efekt zbyt blisko ustawionego tła lub czarnej mgły. Zmień wpis atmosfery na bardziej dogodny, a jeśli znasz się na astronomii, możesz pomóc w zaprogramowaniu dynamicznego modelu nieba. Mamy błędy w pozycji słońca i wszyscy boją się tykać księżyc. Jakby to dopracować, mogłoby się znaleźć w większości scenerii.
Ostatnie detale modelu zewnętrznego o złej hierarchii zostały poprawione jako modele binarne w patchu 10.14. Mam nadzieję, że coś przeoczyłeś przy pobieraniu, bo jak nadal coś jest źle...
joey:
Ten blad jest dosyc stary, istnieje od momentu zmiany tekstury tpbps-new2 i pochodnych ze starych na aktualne, ale odkrylem go dopiero teraz. Fragmenty przeznaczone do mapowania napedu rozjazdu krzyzowego wstawianego z pliku rkpd.max tekstura rkpd34r190-tpd2 ma pokryte tluczniem. Screeny "byc powinno.jpg" i jest.jpg jako ilustracja.
HTD:
Mam problem ze scenariuszem linia61_towarowy1 - w opisie jest napisane, że w drodze do Lublińca będzie "dłuższy postój w Herbach Starych". Tymczasem kawałeczek za Blachownią dokładnie w chwili jak mijam semafor wyjazdowy pani mi mówi przez radio, że będziemy stać, po czym pan odpowiada, że mu się śpieszy. Nie wiem za bardzo co robić, więc jadę sobie 40 dalej i czekam na jakiś S1, który zastaję w Herbach Starych, więc zatrzymuję się ładnie przed W4 i semaforem i czekam. Mija około godziny (już) i nic. Wygląda, że scenariusz się wysypał.
Znalazłem wątek odnośnie tego scenariusza, i stoi w nim, że faktycznie jest błąd w eventach i trzeba usunąć jedną linię:
--- Kod: ---event2 gnaszyn_wyjazdowy1_sem_info
--- Koniec kodu ---
Tego nie ma. Jest za to
--- Kod: ---event1 gnaszyn_wyjazdowy1_sem_info
--- Koniec kodu ---
Tak czy inaczej, wyjazdu z Herbów Starych nie dostaję, czyżby bug? Loga mogę wrzucić jak przejadę jeszcze raz, był wyłączony teraz. Tak na marginesie - rozkład w ogóle nie pasuje do scenariusza. Godzina odjazdu ze stacji początkowej się zgadza, dalej jakby był robiony dla zupełnie innej prędkości rozkładowej.
Wokulski:
_sem_info dotyczy składów AI.
HTD:
Linia64_regio: wygląda na drugi bug: w Kochanowicach dojeżdżam do W4 (jak w opisie) - wyjazd zamknięty i nie otwiera się. Ale tak z ciekawości sprawdziłem co się stanie, jak podjadę do końca peronu po prawej (tam nie ma W4 dla toru po którym jadę, jest W4 dla toru po prawej) - zapaliło się S2, czyli wygląda, jakby wyzwalacz otwierający wyjazd z Kochanowic był o 1 tor za daleko (przy złym W4). Ponadto rozkład raz, że kompletnie niemożliwy do przejechania w czasie, dwa - ma złą nazwę i nie jest przypisany do pociągu. Bug czy nie bug? Komuś się chce poprawiać, czy samemu poprawić?
BTW, o co chodzi z prędkościami rozkładowymi POMIĘDZY stacjami? Tak ma być, czy również bug? W żadnym innym rozkładzie nie widziałem czegoś takiego i nie wiem jak symulator to by zinterpretował, gdyby wgrał ten rozkład.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej