Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch_MaSzyna_10_14
dodulec:
Jak widziałeś, są też lampy włączone. Czy to czasem nie wina wspólnego pliku, który jest dostosowany do wersji nocnej?
Sawi:
Raczej brak możliwości automatycznego ich zapalania po zmroku.
Irek_Wd:
Jeżeli ktoś oprócz mnie skarży się na chałę w dźwiękach U-boota, przesyłam gotowe pliki mmd. Plik 6bb.mmd można skopiować i zmienić nazwę na 6da.mmd, bo po prostu nie chciało mi się robić dwa razy tego samego <leniuch>. Zmieniłem dźwięk przetwornicy na ten z ET22-2000 oraz zamieniłem dźwięki drzwi i sygnału odjazdu.
HTD:
Jeśli chodzi o model ed72 mam uwagi do niego - zauważyłem, że siedząc w nim niebo wygląda dziwnie. Jakby szyba była zapaćkana, ale to nie byłoby nic złego, byłby wręcz lepszy realizm, ale niestety to "zapaćkanie" tworzy prostokątne wzorki wyglądające jak artefakty kompresji jpeg powiększone wielokrotnie.
Niestety przy niektórych teksturach kompresja stosowana w DDS w Maszynie wygląda ohydnie. Na większości tekstur jest ok, ale na niektórych efekt jest delikatnie mówiąc bardzo słaby.
Testowałem, silnik nie ma żadnego problemu z użyciem TGA zamiast DDS. Ściągnąłem sobie paczkę rozwojową, wziąłem sobie okno.tga z modelu en57, wywaliłem okno.dds i jest dużo lepiej.
Oprócz okien warto byłoby też w paczce oficjalnej umieścić tekstury nieba w TGA. Kompresja tekstur nieba jest mocno zauważalna. W dzisiejszych czasach nie ma sensu tak ścibolić megabajtów kosztem zauważalnego pogorszenia jakości obrazu.
jarząbek019:
Na traxxie słupek zbiornika głównego nie zmienia swoich wartości, a wskaźnik prądu dochodzi do końca i znika od dołu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej