Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch_MaSzyna_10_14

<< < (36/78) > >>

Technik:
Linia 053 misja 5 jest kompletnie nieprzejezdna. Po pierwsze, szyny w niektórych miejscach są zbyt śliskie, przez co w kółko wpadamy w poślizg. Po drugie, trakcja na niektóryh stacjach jest źle rozmieszczona - co chwile odskakuje WS, nadmiarowy przetwornicy i silników odskakuje.

selsyn:
Zaczyna to przybierać kształt przerostu formy nad treścią. Należy się zastanowić czy wprowadzanie kolejnych "urealnień" na trasy które mają po 100 lat ma sens. Bo teraz to wygląda tak, że wprowadza sie poprawki do poprawek które były już poprawiane też ze 100 razy. A na końcu wprowadza się poprawkę, która wszystkie wcześniejsze anuluje. Czyli Pendolino, które jedzie 20 km/h, bo nie ma po czym jechać. Trzeba porzucić stare scenerie i myśleć nad nowymi wedle całkowicie zmienionych standardów. Inaczej projekt stanie się jedną wielką poprawką poprawki.

Jaco:
@szy_mat: przejechałem misję "l053-sluzba-5-night" i nie miałem żadnych problemów! Owszem, jest kilka miejsc, gdzie występuje poślizg, ale po to jest piasecznica i technika rozruchu pociągu, aby dać sobie z tym radę. Dodam, że rozruch EP07, którą podpiąłem nie przekraczał 600A i ze składem dedykowanym 360 t dałem sobie spokojnie radę.

Ra:

--- Cytat: selsyn w 17 Listopada 2014, 15:14:41 ---Bo teraz to wygląda tak, że wprowadza sie poprawki do poprawek które były już poprawiane też ze 100 razy.
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się jakbyś mylił przerabianie scenerii z przerabianiem np. ubrań. W przypadku scenerii każda zmiana na ogół daje poprawę parametrów bądź funkcjonalności, nie jest to łatanie produktu przemysłowego, który w najlepszym stanie był zaraz po opuszczeniu fabryki.

Technik:
@Jaco - A WS nie odskakiwał?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej