Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch_MaSzyna_10_14
Joachimowicz:
Dokładniej rzecz ujmując tylko w tych siódemkach z telewizorami.
Maciej:
Dzisiaj jechałem ósemką i zauważyłem, że można rozpędzić lokomotywę do ponad 180 km/h. Hasler zatrzymuje się na 145km/h, natomiast lokomotywa dalej się rozpędza. Nie pracuję na PKP i nie wiem, ale wydaje mi się, że lokomotywa powinna się wyłączyć, gdy dochodzi do prędkości maksymalnej. Nie sprawdzałem tego na wszystkich lokomotywach na naszym Symku, ale w poprzednich patchach i PCtach występował ten sam problem z tym, że hasler wychodził poza skalę.
PiterCC:
To co uważasz za prędkość maksymalną, to w rzeczywistości tzw. prędkość eksploatacyjna, czyli prędkość do jakiej tabor jest dopuszczony przez UTK. Dany pojazd może oczywiście pojechać szybciej, np Impuls KD pojechał w tamtym roku na CMK 211 km/h podczas nocnych testów. EP09 według badaczy z IK teoretycznie mogłaby zostać dopuszczona do 180 km/h, ale tu wchodzi w grę wiele kwestii które trzeba dokładnie przebadać oraz montaż ETCS-u.
EP08 były projektowane na 160 km/h, ale niezbyt stabilnie zachowywały się powyżej tej prędkości, dlatego aby jazda nimi była spokojna i całkowicie bezpieczna, prędkość maksymalna w normalnym ruchu to 140 km/h.
Maciej:
Impuls pojachał z taką prędkością podszas testów, czyli nie miał wtedy jeszcze ustalonej prędkości eksploatacyjnej.
Jeżeli wskazówka haslera doszła do prędkości eksploatacyjnej np. na ósemce, to lokomotywa nie powinna się wyłączyć? U nas w Maszynie nic się nie dzieje. Lokomotywa dalej się rozpędza.
youBy:
Nie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej