Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch_MaSzyna_08.14
Ra:
Z wskaźnikami prędkości szlakowych była ongiś taka sytuacja, że były odwrócone względem semaforów, tzn. po wstawieniu INC do scenerii semafora oraz wskaźnika z tym samym kątem, widziało się sygnał na semaforze oraz tył wskaźnika. Dodatkowo prawdopodobnie ktoś próbował je obrócić do zgodności z semaforami, albo opublikowana nowa wersja była obrócona, a że nie było to jasno przedstawione, funkcjonowały dwie wersje wskaźników obróconych względem siebie o 180°. Ja pamiętam, że często przy testach scenerii wychodził problem odwróconych wskaźników. Ja ostatnio obracałem te wskaźniki i podmieniałem wpisy w sceneriach z paczki. Ale jeśli ktoś ma jakieś scenerie pozapaczkowe lub takie były dodawane, to tam może być odwrotnie.
Dlatego proponuję, aby przetestować wskaźnik, podmieniamy tymczasowo nazwę pliku INC wskaźnika na nazwę pliku INC jakiegokolwiek semafora świetlnego. Jeśli semafor świeci w tę stronę, od której ma być widoczny wskaźnik, to wpis do scenerii jest dobry. Jeśli semafor jest widoczny od tyłu, to należy o 180° obrócić wpis w scenerii. Jeśli semafor świecił w dobrą stronę, a po przywróceniu nazwy pliku INC wskaźnika jest widoczny jego tył, to należy zmodyfikować plik INC, a nie wpis w scenerii.
dodulec:
1. Wskazówka w starszej kabinie EP09 pokazuje 90 km/h.
2. Wszystkie EP09 mają stare kabiny, ale dźwięki nowe.
3. Cysterny nie mają tekstur zderzaków, poręczy i części sprzęgu.
4. W falnsach widać czarną plamę od strony przodu składu.
5. 303eb ładuje się w nieskończoność. Log załączony.
6. EP07-187 dziwnie wygląda.
EDIT: Reinstalacja pomogła z tymi wszystkimi problemami.
Wokulski:
Drawinowo_ep07 - w km. 47.8 stoi EP08-001 z połamanymi pantografami. Za nią EU07-033 a ja pod SBL 484. Przez co nie można ukończyć scenariusza. Do tego trzeba poprawić rozkład na Bałtyk_zima, bo w starterze wyświetla dobrze, a symulatorze błędnie (powinno wyświetlać Bałtyk Plaża, Miasto a wyświetla tylko Bałtyk).
EU07-483:
--- Cytat: Woku w 07 Września 2014, 18:20:42 ---Albo robimy nowe na całej scenerii, albo stare.
--- Koniec cytatu ---
Przecież obecnie na sieci występują oba wskaźniki. Chociażby w takiej stacji Tunel po modernizacji pojawiły się zarówno białe jak i czarne.
EP08_015:
U mnie na Drawinowo-noc wywala często WS ale patyki sa cale. Podobnie na drawinowie także w wersjach towarowych. Patykow nie lamie nigdzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej