Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
"Podwozie" EN57
Jaco:
Napisz, co konkretnie potrzebujesz i w jaki sposób to pstryknąć, aby był z tego użytek. Mam czasem możliwość "odwiedzić" służbowo PR Wrocław i coś mogę kliknąć. Zaznaczam, że nie pracuję w PR, aby koledzy mnie nie atakowali zleceniami na fotki ;)
Poza tym nigdy nie robiłem fotek na tekstury i nie do końca czaję temat (czytałem poradnik na forum maszynowym). Bywam jednak regularnie także służbowo w szopie PKP IC Wrocław (tam też nie pracuję, hehe...), więc coś zawsze mógłbym pomóc (fotki na tekstury na hali - bez cieni i słońca...).
Rudzik:
Konkretnie? Hmmm... rozmieszczenie, ułożenie elementów pod poszczególnymi członami, zdjęcie każdego elementu na tle członu, bym wiedział jak i gdzie go wymodelować, dobrać wymiary, kształt, teksturę itp. I zdjęcia szafy NN - poglądowe i na tekstury jeśli można prosić:) A masz możliwość nagrania dźwięku WS'a lub sprężarki pomocniczej?:)
Ostry:
Jeżeli potrzebujesz rozmieszczenia elementów czy chcesz wiedzieć "co gdzie działa" w szafce NN czy WN to służę uprzejmie pomocą, zdjęciami czy dźwiękami też mogę poratować przy czym zaznaczam, że będą zdjęcia robione komórką więc nie są to na pewno zdjęcia na tekstury. Zaznaczam również w tym miejscu, że 99% taboru na którym jeżdżę ma nowe przetwornice, nowe WS-y i co za tym idzie również sprężarki śrubowe zasilane 3x400, EN57 "classic" trafia się już u nas niezmiernie rzadko. Generalnie WS nawet ten klasyczny czyli 4x stycznik liniowy to jakichś specjalnie interesujących dźwięków z siebie nie wydaje (przy załączaniu ot takie cyk-cyk), natomiast sprężarkę pantografów mogę Ci nagrać jak chcesz. Pozdrawiam
Rudzik:
Ogólnie chodzi mi również trochę, jak wygląda typowa procedura uruchamiania z użyciem szafy NN. Czy zawsze tabor jest pusty i trzeba nabijać spr. pomocniczą, czy jest w miarę szczelny. Odgłosy podczas takiego sposobu uruchamiania itp.
byku1183:
Próbowałem sfotografować szafę NN, ale jest tam zbyt mało miejsca dla lustrzanki. Jeżeli ktoś będzie chciał zrobić dobre zdjęcia, od przodu to niech weźmie coś małego. Dobrze, żeby miał też jakieś lusterko lub odchylany ekran by nie musiał stać za aparatem podczas fotografowania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej