Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
"Podwozie" EN57
Sawi:
Grubo widzę. Nawet nie pytam ile on ma. Wygląda zacnie.
Ostry:
Nie opierniczasz się kolego, nie podejmuję się oceniać proporcji wymiarów itd. ale wzrokowo wygląda niesamowicie szczegółowo. Jakoś dziwnie mi tylko wstawki cierne wyglądają, nawet nowe prosto po przeglądzie nie są chyba aż tak grube, chociaż to pod kątem to może mi się wydaje. W każdym razie wygląda to bardzo ładnie.
EDIT: tak patrzę na ten wózek... tu w ogóle są wstawki? xD Coś mi nie gra przy tym hamulcu ale nie wiem co, musiałbym stanąć przy jednostce i sobie porównać :)
Rudzik:
--- Cytat: Sawi w 24 Sierpnia 2014, 18:48:28 ---Grubo widzę. Nawet nie pytam ile on ma. Wygląda zacnie.
--- Koniec cytatu ---
No myślałem, że będzie stary, ale miał sporo błędów i niedociągnięć (z całym szacunkiem dla autora, bo był bardzo dobry) no i troszkę nie pasował do żadnej z wersji wózka EN57. Pierwsze maźnice, potem wanna bujakowa i tłumiki, aż w końcu stara tylko rama została:) Co do strasznego "wagowo" wyglądu, tak będzie do 10-15 metrów wyglądał. Potem będzie LOD.
--- Cytat: Ostry w 25 Sierpnia 2014, 07:28:27 ---Nie opierniczasz się kolego, nie podejmuję się oceniać proporcji wymiarów itd. ale wzrokowo wygląda niesamowicie szczegółowo.
--- Koniec cytatu ---
Staram się robić jak najdokładniej wymiarowo, ze schematami. Jak nie wiem to oglądam dużo zdjęć z różnych kątów i staram się jak najlepiej dobrać proporcje.
--- Cytat: Ostry w 25 Sierpnia 2014, 07:28:27 --- Jakoś dziwnie mi tylko wstawki cierne wyglądają, nawet nowe prosto po przeglądzie nie są chyba aż tak grube, chociaż to pod kątem to może mi się wydaje. W każdym razie wygląda to bardzo ładnie.
EDIT: tak patrzę na ten wózek... tu w ogóle są wstawki? xD Coś mi nie gra przy tym hamulcu ale nie wiem co, musiałbym stanąć przy jednostce i sobie porównać :)
--- Koniec cytatu ---
Wstawki będą całkowicie inne. W sumie po Twoim poście postanowiłem je jednak wymienić:)
Sawi:
@Kacu domyślam się. Ostatnio miałem okazję się przyjrzeć nieco kiblom na stacji i podczas postojów TLKi, i faktycznie daleko jemu było do zbliżonego oryginału. Twój wózek jest bardzo zbliżony. Na pewno tego obecnego przewyższa szczegółami i detalami bez dwóch zdań.
Rudzik:
W końcu muszę dorobić jeden szczegół, obrócić i przesunąć wózek na tył jednostki, potem dorobić inny szczegół, obrócić i przesunąć na czoło:) I w końcu zabrać się za skończenie pudła. Bo guzdram się z tym rozrządczym i ciągle coś nowego mi zamiast 5 minut 2-3 dni zajmuje:) A chciałbym się w końcu za silnikowy wziąć bo, sam nie wiem, ale jakoś tak ciągnie mnie do roboty nad nim i jego szafą NN:)
Dodano: 26 Sierpnia 2014, 16:07:30 Wymodelowałem nowe hamulce. Teraz lepiej wyglądają?
Dodano: 26 Sierpnia 2014, 18:00:32 Porównanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej