Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch MaSzyna_05.14
mkwojtaz:
Na EU07 i EP09* występuje następujący problem. Przy sterowaniu z jednej z kabin zamienione jest sterowanie pantografami. Shift+P podnosi tylni, a Shift+O przedni. W drugiej kabinie działa to poprawnie. W wersji 04.14 tego problemu nie było.
*Może to dotyczyć wszystkich elektryków, ale nie sprawdzałem.
matek123:
A zauważyłeś, że teraz nie zamieniają się pantografy przy zmianie kabin?
RoboBatman:
Mam jedno pytanie odnośnie pewnego fragmentu tekstu zamieszczonego w Readme z patcha 05.14 z działu "Informacje o wydaniu". Chodzi mi o ten fragment:"W tym wydaniu skupiono się przede wszystkim na wdrożeniu miesięcznego trybu publikowania zbiorczych paczek z poprawkami.". I tutaj nasuwa mi się to jedno pytanie: skoro ma być miesięczny tryb publikowania zbiorczych paczek z poprawkami, to mam rozumieć, że nie będzie już więcej gotowych paczek do ściągnięcia przez protokół Torrent jak na przykład ostatnia paczka 08.13, tylko trzeba będzie pobierać wszystkie poprawki na bieżąco? Dziękuję bardzo z góry za odpowiedź.
up5358:
Patche sa co miesiac publikowane w celu przetestowania pod katem ewentualnych bledow przez ludzi z forum. Z tego tez powodu, jak zauwazyles obecny patch jest w dziale "na warsztacie". Nakladki nie zastepuja paczek calosciowych. Jak wszelkie bledy (glownie znana kwestia z siecia trakcyjna na sceneriach) zostana poprawione to calosc zostanie wydana w postaci paczki calosciowej. Obecna sytuacja jest tymczasowa.
P.S. Jesli sie myle to niech mnie ktos z WPC poprawi.
Benek:
--- Cytat: RoboBatman w 14 Czerwca 2014, 06:43:07 ---to mam rozumieć, że nie będzie już więcej gotowych paczek do ściągnięcia przez protokół Torrent jak na przykład ostatnia paczka 08.13, tylko trzeba będzie pobierać wszystkie poprawki na bieżąco?
--- Koniec cytatu ---
Ten system został wprowadzony po to, by ułatwić rozwój symulatora. Jeśli traktujesz MaSzynę tylko jako rozrywkę, to najbezpieczniej pobrać 08.13 i nawet nie wchodzić na forum (bo po co?), tylko śledzić stronę http://eu07.pl/pobierz. Jeśli jednak zależy Ci, żeby MaSzyna się rozwijała, to pobieraj nakładki i zgłaszaj zauważone błędy, a nawet je poprawiaj, bo jest wprost napisane jak to zrobić. Wcześniejszy system wydawania paczek całościowych zorientowany był na to, by dostarczyć użytkownikom gotowy produkt. Teraz to podejście się zmieniło, by uchronić MaSzynę od stagnacji, która wynikała z dawania gotowego rozwiązania na tacy. Obecnie nie jest najważniejszy użytkownik, tylko rozwój. Dobrze byłoby zachęcić jak największe grono osób do testowania nakładek i zgłaszania błędów. Im więcej osób to zrobi, tym więcej poprawek pojawi się w kolejnym miesiącu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej