Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Import scenerii do 3ds maksa
janek32:
Próbuję zaimportować Krzyżową do 3ds maksa 2010 i mam następujący problem - import trwa bardzo długo, po 3 godzinach jeszcze nie został skończony. Nie ma tu znaczenia, czy po kolei importuję każdy scm, czy wrzucę wszystko do jednego scna.
W 3ds maksie 7 takich problemów nie było, nawet na słabszym komputerze. Coś mogę mieć źle skonfigurowane?
Mam wrażenie, że wszystko przedłuża zapis pliku max po zaimportowaniu każdego node... Nie pamiętam, czy w siódemce też co chwilę zapisywał.
Windows 7 Professional 64-bitowy
3ds max 2010 też 64-bitowy
EDIT: Zauważyłem jeszcze jeden problem. Skrypty (najnowsza wersja) nie zapamiętują ścieżki do symulatora - nie są ładowane tekstury, przy każdym uruchomieniu muszę podać katalog z symulatorem
Benek:
Tekstury nie są w żaden sposób stowarzyszone ze skryptami. Przy pierwszym uruchomieniu skryptów powinno wyskoczyć okno, które oczekuje na podanie ścieżki do katalogu głównego z MaSzyną.
janek32:
Ale za każdym razem przy uruchamianiu skryptów, czy tylko raz, a później po kolejnym uruchomieniu 3dsa i załadowaniu skryptów już nie?
Benek:
Tylko raz, po pierwszym uruchomieniu skryptów w ogóle. Potem ścieżka jest zapisywana, można też ją zmienić z poziomu głównego skryptu (odpowiednia zakładka).
janek32:
To u mnie nie zapisuje, który raz bym nie uruchamiał, ciągle pyta o ścieżkę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej