Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch MaSZyna_04.14
Tomnord15:
To tak przy okazji dodam od siebie, że to samo czyli wywalenie WS, będzie w scenerii Tarniowo w jednym miejscu, ale nie z powodu krzywego toru a problemu z przechyłką, która powoduje tzw. problem z kulejącym pociągiem. Plik z z poprawioną siecią trakcyjną udostępnię na dniach.
up5358:
@AK2012, czy dalbys rade przejechac te scenariusze i porobic screeny, gdzie puszcza szybki, badz lamie odbierak?
Mam Twoje screeny z wjazdu do Lublinca od strony Fosowskiego. To juz poprawione. Przy screenach opiszcie: scenariusz + miejsce lamania/puszczania WS-a. Bede wdzieczny.
Jesli jednak ktos chce na wlasna reke poprawiac to ja nie widze problemu, @Ra to opisal w innym "popularnym" temacie w forum. Niech sie tylko tutaj okresli i "voila". Wowczas o jedna kwestie bede mial mniej do zrobienia. Po przeczytaniu postu #192 przestaje sie dziwic, ze niektorym tworcom sie zupelnie odechciewa tworzenia. Przy takiej postawie z wrazenia opadaja uszy, rece ( i bokserki tez).
Tomnord15:
Co do poprawiania sieci to nie jest nic trudnego, wystarczą chęci, trochę czasu, notatnik a najlepiej notepad++ i tryb debugmode, przynajmniej ja tak poprawiam. No i znajomość układu współrzędnych czego uczy się w szkole podstawowej. Sporo czasu zajmują testy zaś samo poprawianie już mniej. Co do testów to radziłbym przejechać daną trasę np EU07 i jakimś ezt. Miałem sytuację że przy jeździe lokomotywą WS trzymał a przy teście ezt okazało się że puszczał, gdyż słup był przesunięty tak na aby ledwo "łapał" pantograf. Niestety ale w Tarniowie są takie miejsca że między słupami sieć przesuwa się po pantografie z jednego końca na drugi. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz że na exe logvolt logowały mi się zaniki napięcia i pomimo że nic nie poprawiłem przejechałem tę trasę jeszcze raz i żadnych zaników nie było w errors. Dużo zależy też od prędkości z jaką jedziemy, np. przęsła naprężenia bez poprawy wytrzymują prędkość do około 80 km/h, powyżej już w tym miejscu wywali WS, tak jest w Tarniowie na wszystkich przęsłach naprężenia, czyli wszystkie trzeba poprawić. Ale na szczęście został mi tylko jeden tor na linii dwutorowej czyli jakieś 20 minut poprawiania.
up5358:
Od patcha 04.14 szerokosc czesci roboczej slizgacza (csw) ma jedna wartosc dla wszystkich elektrycznych. Czy zauwazone przez Ciebie @Tomnord15 kwestie zwiazane z jazda na EZT/EU07, badz innymi elektrowozami maja miejsce na tym patchu?
P.S. Teoretycznie przy jednej wartosci dla CSW wszystkie lokomotywy elektryczny/EZT powinny tak samo sie "zachowywac" podczas przejazdu przez miejsce puszczania szybkiego.
Tomnord15:
To było na linii 053 służba osobowy ale na exe logvolt. Poprawiałem sieć i testowałem EU07, żeby było szybciej a potem jak przejechałem EZT to okazało się że było wywalanie WS. I musiałem jeszcze raz poprawić. Wszystkie poprawki testuję na tym exe.
Edit:w patchu 04.14 EN57 ma parametr CSW- 1.4 a EU07 ma 1.5, dlatego w EN57 wywaliło WS.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej