Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch MaSZyna_04.14

<< < (29/43) > >>

Sawi:
Wiecie co jak czytam uwagi typu "należałoby zrobić, poprawcie tamto" itp to mnie aż mdli i odechciewa się robienia czegokolwiek. Samo się nie poprawi. Jest jasno sprecyzowane co zostało poprawione i czemu patch wydano tutaj i w takiej formie. O tym proszę pamiętać.

Tomnord15:

--- Cytat: Sawi w 10 Maja 2014, 12:44:56 ---Wiecie co jak czytam uwagi typu "należałoby zrobić, poprawcie tamto" itp to mnie aż mdli i odechciewa się robienia czegokolwiek. Samo się nie poprawi. Jest jasno sprecyzowane co zostało poprawione i czemu patch wydano tutaj i w takiej formie. O tym proszę pamiętać.

--- Koniec cytatu ---
I właśnie dlatego wziąłem się za poprawienie sieci na scenerii L053 służba osobowy, być może dzisiaj uda mi się skończyć to udostępnię plik SCM z trakcją do testów i ewentualnego wykrycia błędów.

EDIT: Moje pytanie jak zawiesić sieć na tym odcinku? Koniec sieci to -31.09  -2373.12 a przydałoby się pociągnąć ją do -15.17 -3343.09

Sawi:
I ta postawa zasługuje na pochwałę. Nie tylko piszesz co jest źle, ale i sam w tym kierunku działasz by to poprawić (czyli szukasz rozwiązania). Gdyby tak większość podchodziła do sprawy, to o wiele szybciej by szły poprawki. Zamiast przesuwać skład można spróbować zawiesić tam sieć. Chętnie bym pomógł, ale nie wiem jak to się robi. Proszę kogoś biegłego w tym temacie o podanie metody. Zapewne przyśpieszy to prace.

Tomnord15:
Spróbowałbym wstawić za pomocą notatnika tam słupy betonowe, nie jest to długi odcinek i w większości na prostej. Tylko muszę zobaczyć co dokładnie oznaczają wpisy include dotyczące słupów, wysięgników oraz zakończenia sieci.

Edit:Udało mi się wstawić słup i jedno przęsło ale nie jest  prostopadle położony do toru, który parametr odpowiada za rotację słupów? Czy to ten ostatni parametr we wpisie?
include tr/p-stb1-3d.inc -30.8283 5.8 -2443.11 -34.6943 betonrelief4 end

up5358:
@tomnord15: Spróbuj sobie zainstalować wersję studencką 3ds maxa 2011. Tam na podglądzie terenu "chwycisz", za linię którejś z osi (x,y,z) i łatwiej Ci będzie (wstawione wcześniej słupy) ustawić pod odpowiednim kątem. Jeśli ma ktoś łatwiejszy sposób dla osób nie posiadających 3dsa to też chętnie przeczytam, jak to się robi.
Sam w jednym miejscu na linii 61 będę robił korektę jednej pochyłości toru na łuku. Przy okazji podmienię te kilka słupów z żelbetowych na te kratownicowe(?), które są na wyjeździe z jednej stacji na Drawinowie (tam, gdzie się zaczyna scenariusz EP09-005, oraz ET22 z ciężkim wahadłem węglowym). Nie pamiętam nazwy tej stacji. Znajomość wyszła odkąd siedzę w ZNTK i Energetyce ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej