Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch MaSZyna_04.14

<< < (22/43) > >>

Sawi:

--- Cytat: ST44-003 w 02 Maja 2014, 19:49:15 ---@Sawi, wywaliło mi 3 razy WS`a na Quarku na misji Osobowego ze Skwarek do Koniewic. Miało to miejsce wjeżdżając na na stację, na rozjazdach (tam gdzie jest obrotnica, nigdy nie pamiętam co to za stacja), tam dwa razy mi na rozjazdach wywaliło i na izolatorze zaraz przy obrotnicy. Ten izolator to celowy zabieg? Jak tak, to poproszę o instrukcję jak takie cudo wykonać :)
Kolejny raz na łuku przy lokomotywowni.
--- Koniec cytatu ---
Screeny Kuba poprosimy.

--- Cytat: ST44-003 w 02 Maja 2014, 19:49:15 ---Swoją drogą, AI bardzo sprawnie sobie radzi na Quarku, kibelki zamykają i otwierają drzwi, używają brzęczyka, pociągi reagują na zatrzymania na szlaku przed innym pociągiem na tym samym torze, ruszają poprawnie po zmianie sygnałów, używając przy tym za każdym razem trąbki.

--- Koniec cytatu ---
Nareszcie ktoś znalazł w tym patchu jakiś plus :). To zasługa EXE majstrów.

youBy:

--- Cytat: ST44-003 w 02 Maja 2014, 19:49:15 ---Mhm, podobnie jak trzema czwartymi taboru zawartym w paczce, które posiada kabinę. Gratuluję podejścia ;)

--- Koniec cytatu ---
Dziękuję, w końcu nie każdy potrafi znaleźć kompromis.

Fakty są takie:
1) SPKS w pierwszej wersji został wydany 12 grudnia 2012,
2) SPKS w drugiej wersji został wydany 24 maja 2013,
3) MaSzyna 08.13 została wydana 25 sierpnia 2013,
4) błąd (bez rozwiązania!) został zgłoszony 2 maja 2014.
Potrzeba było prawie roku, żeby ktoś w ogóle zgłosił, że coś jest nie tak z Knorrem EP w tej implementacji! W grudniu 2012 miałem dwie możliwości: albo wypuszczam to tak jak jest, żeby już większość pojazdów miała dobre hamulce, albo czekam nie wiadomo ile na napisanie wszystkich brakujących urządzeń.
Zauważ też, że nie ma na forum ruchu żądającego w trybie pilnym wprowadzenia zaworów SW do ST45, 6Dg oraz niektórych wagonów Z. Sprawa Knorra D2 do ST43 też jakoś ucichła, nie wspominając już o Matrosowie w SM48. Właściwe zrobienie tych urządzeń to często ileś godzin roboty, która potem nie jest wykorzystywana i równie dobrze można by się zająć wtedy czymś innym (np. zrobić lepszą charakterystykę silników EP09 czy skoki prądów przy przechodzeniu wału grupowego w ET22, które są dostępne już w tej wersji).
Niedawno pewien użytkownik stwierdził nieprawidłowości w działaniu Oerlikona EP i zaprosił mnie do wykonania pomiarów. Skorzystałem i poprawiłem. Jechałem na drugi koniec Polski tylko po to, żeby móc nagrać 10 minut filmu w zwykłym EN57.
Jak więc widzisz, mógłbym i chciałbym to zrobić wcześniej porządnie, tylko że nie dysponowałem danymi ani pomysłem, jak to dokładniej rozwiązać. Dlatego postanowiłem, że pójdzie ze znanymi mi błędami, ale przynajmniej nowe hamulce będą dostępne już. Dla osoby, która wolała przez długi czas jeździć na SPKSie zamiast na exe z paczki, powinno to być zrozumiałe.
Jeśli jesteś w stanie zorganizować mi EN57 z Knorrem w jakimś rozsądnym miejscu i czasie, to od razu będzie można rozwiązać kwestię dźwięków i pójdzie w świat przy najbliższej możliwej aktualizacji.

AK2012:

--- Cytat: up5358 w 02 Maja 2014, 20:17:25 ---Nie sarkazm tylko pobożne życzenie na przyszłość. 
Wracając do tematu: Zauważyłem, że owe łamanie odbieraka powstaje w rejonie stacji Lubliniec. Proszę, by użytkownicy w wolnej chwili napisali, gdzie mniej więcej się łamią i z jaką szybkością wtedy jechali. W wolnej chwili to poprawię.

--- Koniec cytatu ---
Wjazd do Lublińca od strony Fosowskich. Prędkość około 30 km/h. Jakby co na trasie l61+l144 ten błąd nie występuje.

up5358:
@AK2012: Dzięki. Na l61+144 tego nie ma, bo to osobne katalogi, a także oddzielne pliki do sieci trakcyjnych.
@yB: Być może jestem w błędzie ale jeżdżące knorry to: 012, 022 PR Wrocław, 038 KM, 005 PR Kielce, 013 PR Szczecin, 011 PR Kraków. Jak z wyższymi numerami to nie wiem, bo tam różnie było. Tutaj by trzeba było pisać do Przewozów Regionalnych lub Kolei Mazowieckich o udostępnienie, któregoś.

Carmelovy:
Na każdym scenariuszu na L061 występują ogromne szare "plandeki". Czy da się to poprawić od ręki?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej