Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

EP07-200X spółki Przewozy Regionalne. Potrzebne materiały.

<< < (15/16) > >>

up5358:
O`k @Sawi. Zostawimy to w katalogu 303e_v1, bo po modernizacji ten typ to juz 303Eb. Tam do Ciebie za chwile poleci zmapowana EP07P-zez. Pod spodem postepy w pracy ;).

Sawi:
Przemapowanie na nowy układ prawie skończone. Zostało mi jeszcze raptem parę poprawek.

up5358:
Wyglada super. Dzieki za poswiecenie czasu i pomoc z mapowaniem. Ja koncze najtrudniejsza prace z "zez-em". Pomimo dobrych zdjec bylem zmuszony zrobic "przeszczep" kawalka czola i nalozenie go po drugiej stronie. Koncze "pudrowanie po zabiegu". Polacze to z bokiem i wieczorem bedziesz mial uklad tekstury pod kolejna modyfikacje modelu (4E-zez). Z drugiej strony, caly czas sie zastanawiam, czy nie zrobic dwoch ukladow po 2048pxl x 2048pxl kazdy dla zez-ow. Zdjecia (pomimo, ze sa to "x.jpeg") sa naprawde dobrej jakosci i byloby szkoda to zmarnowac. EP07-2001 to "TV" i Przewozy Regionalne maja tylko jedna taka maszyne. Zdjecia tez nie sa tak szczegolowe, wiec tam bylo wskazane zrobic jeden uklad 4096pxl x 2048pxl. "Zezowatych" jest kilka sztuk (zakres numeracji: 2002-2005), wiec moze zrobic dwie tekstury? Decyzje trzeba podjac teraz, zanim @Sawi wezmie sie za przerobke modelu i mapowanie. Wtedy nie chcialbym mu zlecac mapowania od nowa. Czekam na opinie osob, ktore "majstrowaly" przy 07/08/41 i maja troche wiecej doswiadczenia ode mnie.

Sawi:
W układzie dokonałem jeszcze parę poprawek. Póki co poleci do testów z org kabiną 303eb.

up5358:
Na razie wstrzymaj sie z puszczaniem do testu. W komplecie z 2003 i 2004 pojdzie. Reszta na PW.

P.S. Jesli ktos ma material na tekstury zewnetrzne dla EP07P-2002, oraz 2005 to poprosze na PW lub tutaj do tematu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej