Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Potrzebne materiały na kabinę budynia po modernie Oleśnicy
adsim:
Ja to, co widziałeś wyżej, zrobiłem z boxa, użyłem skalowania vertexów, żeby je równo porozsuwać i całkiem nieźle pasowało to do zdjęcia. Pewnie trzeba by trochę jeszcze przesunąć te vertexy i na koniec użyć probolean, żeby zbędną część obciąć, która wchodzi w budę.
Twoim sposobem też można, tylko zacznij od plane z rozsądną ilością poziomych segmentów i powinno wyjść coś podobnego.
Sawi:
--- Cytat: adsim w 27 Kwietnia 2014, 00:02:39 ---Pewnie mają więcej tri, niż cała buda siódemki
--- Koniec cytatu ---
Sprawdziłem i tak buda ma:
Verts 1354
Polys 4062
Skośniaki komplet:
Verts 388
Polys 700
Także sporo im jeszcze brakuje by przegonić pudło. Przekonał mnie argument z tym oświetlaniem modelu.
EDIT:
Trochę się tu zakurzyło. Powróciłem do tego projektu ze względu na tworzoną przez Epka kabinę. W związku z tym proszę o opis lampek zarówno z kabiny z zaworem Oerlikona, jak i tej z jego innym rodzajem. Zdecydowałem jednak, że nie będę robił nowych, tylko pousuwam zbędne krawędzie, wówczas siatka submodelu będzie git. Kolejna sprawa 1014 ma dalej pantografy nożycowe, czy połówki? Jednak połówkowe http://rail.phototrans.eu/15,2238,6.html
EDIT1:
Ktoś z was się orientuje jaki to typ połówkowego? DSA 150 czy jeszcze coś innego?
loko:
Kojarzy mi się jakiś pdf w którym po krótce były opisane wprowadzone zmiany w Oleśnicy i tam było napisane, że są montowane DSA150. Jednak nie potrafię go teraz odnaleźć na potwierdzenie.
Sawi:
No właśnie też kiedyś na coś podobnego natrafiłem, ale do końca pewny nie jestem. Jeśli to faktycznie DSA 150, to będę potrzebował tekstury. Zostało jeszcze dorobić parę detali, między innymi mocowanie shp, bo obecne są na alphie :(. Mocowanie sprzęgu tyłka też nie urywa heh. Zainstalować pantografy. Poustawiać hierarchię i zapewne poprawki tekstury. Reszta okaże się w praniu.
EDIT:
Potrzebne na wczoraj wymiary obudów sprzęgu siódemek.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej