Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Poprawki modelu EP09.
Sawi:
--- Cytat: szogun w 10 Marca 2014, 05:12:39 ---Popraw od razu wysrodkowanie modelu, bo ztcp byl przesuniety i zderzaki sie nie zgrywaly z reszta taboru.
--- Koniec cytatu ---
Przyjrzę się temu. Ogólnie to wychodziły jajaca z tym modelem. Bo jak wszystko przyparentowałem do banana, to wysypywało błędami. Dopiero jak zrobiłem jak poprzednio, czyli banan<main i reszta, wczytywało model normalnie. Jedynie pod tego banana jest dane mocowanie 1 i 2.
EDIT:
Tam ogólnie ze zderzakami było ciekawie. W sumie były jakieś 4 submodele, które je tworzyły. Podobnie też było z wózkami, żaluzjami, izolatorami itd. Się nie dziwię, że modelu się składał z tylu submodeli. Dam w main pivot po środku, to to powinno załatwić temat.
adsim:
Sawi, żaluzje są na osobnej teksturze, jak połączysz ich submodel z pudłem, to posypie się model.
Sawi:
@adsim to wiem, bo zauważyłem to podczas prac przy tym modelu, także spokojnie. Nadal stanowią oddzielny submodel. Podobnie jak i submodel z mapowaniem literek i ten tworzący podesty. A i tak w ogóle to pantograf nie jest jeszcze skończony ;). Wczoraj obgadaliśmy to z @Q. Brakuje tam czegoś. Niby nic, ale jednak. Domodeluję to i szafa gra, drzwiczki tańczą.
klimczok_mk:
Piotrek mistrzu znalazłem ładniejsze SKP do dziewiątki. Chyba, że może ktoś coś jeszcze fajniejszego posiada.
http://losanusiakos.flog.pl/wpis/7604460/pociag-bez-czola
Sawi:
Zaiste daleko mi do tego tytułu. A masz może foto ogólnie lampy z bliska? Jestem ciekaw jak to faktycznie powinno wyglądać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej