Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Zdjęcia poszczególnych części jednostek EN57 / EN71.

<< < (6/9) > >>

bumer:

--- Cytat: up5358 w 22 Września 2015, 20:20:05 ---Oprocz niej jest jeszcze wroclawska 57-012 ale ona jest odstawiona. Nie wiem, na ktorej grupie, ale na pewno ktos uparty z pozwoleniem na lazenie po torach zrobilby jej zdjecia.
--- Koniec cytatu ---
Gdybym miał informacje lub gdyby ktoś miał informacje gdzie dokładnie stoi EN57-012 to jestem w stanie wykonać te zdjęcia (tylko też ot tak nie mogę latać po grupach F czy I bo obowiązki służbowe wzywają). Jeżeli ktoś wie gdzie dokładnie stoi EN57-012 to proszę o wiadomość na pw.

@up5358 - moje zdjęcia się chociaż na coś przydały ? :)

up5358:
"EN57-012 - stoi odstawiona blisko szopy PKP IC Wrocław (tor nr 602 na Grupie G)" Informacja od jednego z kolegow, ktory zrobil kilka zdjec, ale trafil tak, ze EZT byl zastawiony innymi jednostkami, ktore staly na sasiednich torach. Z tego powodu mam tylko napisy i jedno czolo. Informacje podaje dla wszystkich, ktorzy sa z Wroclawia lub ktorzy maja dostep z aparatem i moga pomoc. Moze sie trafi dzien, w ktorym przynajmniej od jednej strony jednostka ta nie bedzie przyslonieta innymi EZT. 57-012 ma wazne swiadectwo dopuszczenia do ruchu, ale nie jest uzytkowana, wiec spore szanse, ze nadal bedzie stala w w/w miejscu.  @bumer, Twoimi zdjeciami zajme sie na sam koniec. Przy wielu zdjeciach jest spore winietowanie. Potrzebuje troche czasu, by to przerobic na "full HD" ;). Oczywiscie zarowno 57-944, jak i 1951, oraz ST43 z Twoich zdjec sie pojawia w pozniejszym czasie.

EDIT: Ma ktos mozliwosc sfotografowac EN57-011 na terenie lokomotywowni Sucha Beskidzka? Jednostka ta juz nie wyjedzie w trase, wiec spotkac ja mozna tylko na zakladzie. Nie wiem, w ktorym ona jest miejscu i czy przyslnieta innymi EZT. Gdybym mial jeszcze swoje "lustro" to wsiadlbym w jakies "Drewnolino" i podjechal na miejsce. W weekendy zmianowi na zakladzie nie robili problemow (ale bylo to nascie lat temu i nie wiem, jak jest obecnie). Im szybciej ktos bylby mily i sie pofatygowal, to tym lepiej. Oni szybko z niej powyciagaja, to co sie moze jeszcze przydac i EZT bedzie nie kompletny.

Na szopie w Przeworsku jest EN57-001. Ma moze ktos zdjecia na tekstury, lub ma mozliwosc popytac innych znajomych, ktorzy moga miec? Chodzi o czasy, gdy jednostka byla jeszcze w normalnej eksploatacji. Obecnie, ma spore szanse na palnik.

EN57-022 nalezy do PR Wroclaw ale jezdzi w Kolejach Slaskich. Ma ktos mozliwosc porobic jej zdjecia? Swiadectwo dopuszczenia do ruchu wygasa jej we wrzesniu nr.

EN57-013 nalezy do PR Szczecin. Nie mam informacji na jej temat. Ktos ze Szczecina musialby sie pofatygowac i ja sfotografowac.

Nie wiem, jak kwestia z EN57-019. Nalezy do PR Rzeszow / PRST Przeworsk. Moze jeszcze jej nie pocieli.

EN57-009 zostala pocieta w Kedzierzynie jakos okolo 2012 roku. Wiecej "zerowek" bez skosow nie ma.

cytryna:
Ja dalej będę trzaskał zdjęcia, ale pracę zmieniłem i nie jeżdżę już codziennie.
Ale mam mase nagrań z dźwiękami wszelkiego typu klimatycznego stukotu tylko kiedy to odsłuchać i poprzetwarzać w Audacity to nie wiem. Ale do tematu powrócę za kilka tygodni pewnie. Zrobić dobre zdjęcia to w ogóle cud. Trzeba tak trafić żeby się ludzie nie gapili i żeby cienie nie zacieniały i światła nie oświetlały. Kto próbował ten wie.

guest23436:
Pytanie mam: Czy potrzebne są wymiary lub zdjęcia wnętrz kibli?  Jeśli tak to jakie ? Mam wiele okazji do trzaskania fotek i mierzenia.

Stele:
Były potrzebne gabaryty przedziałów w 19xx, bo coś się nie zgadzało. Nie wiem czy zostało przeskoczone.
Jak masz dobre warunki na zdjęcia, pusty skład i dobre światło, to oczywiście rób. Mnie osobiście interesują wnętrza na tex 111/2a, 141a, 113aa, bdhpumn, ewentualnie igreków przed moderną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej