Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Zdjęcia poszczególnych części jednostek EN57 / EN71.

<< < (4/9) > >>

up5358:
Pogoda dzisiaj jest nawet ok. W rejonie slynnego kilometra 65 linii kolejowej Wroclaw - Walbrzych jest mzawka;-). Mysle, ze przy takiej pogodzie o ile macie czas i checi, mozna calkiem ekstra zdjecia zrobic. Szczegolnie mi zalezy na EN57-629, 1580 i co tam jeszcze na Paczkowskiej stoi. Gdzies na terenie PR Wroclaw powinny stac w zapasie EN57-820, 90X (nie pamietam ostatniej cyfry) i bodajze 1043. Chyba, ze na hali je trzymaja. Odnosnie jednostek po pozarze to takze w PR Gdynia stoi EN71-009, w ktorym sie cos palilo. Nie wiem nawet, gdzie oni maja swoj zaklad: Slupsk, Koszalin? Tez zdjecia by sie przydaly.

kacp3r:
EN71-009 swego czasu stał na bocznicy SKM'ki w Gdynii Cisowej i tam też PRy trzymają/trzymały (ostatnio orientowałem się pół roku temu) swoje jednostki.

up5358:
@kacp3r dzieki za info. Moze sie komus przyda, bo ja jestem z przeciwleglego kranca Polski i niestety juz kilka lat bez lustrzanki.
Mam prosbe. Po ustaleniach z chlopakami poprosze Was o zdjecia dla EN57 z zakresu numeracyjnego: 1900, 1901-1953. Po prostu prace nad 19XX trwaja i one beda przed nizszymi numerami. Materialu na tekstury zewnetrzne mamy bardzo malo.
Przyda sie doslownie wszystko:
- wersja KM zwykla (np, 1900, 1922, 1925, 1935 itp)
- wersja KM z tymi dziwadlami na dachach czlonow: np EN57-1920 KM
- wersja PR
- wersje przed nastaniem PR i KM. Tutaj generalnie mam na mysli malowania, ktore wtedy byly: np granatowo-kremowe dla 1900, pomaranczowe z dwoma wisniowymi pasami, dachem i zoltymi drzwiami dla pasazerow w pozostalych wersjach.
Lok. Warszawa Grochow miala jeszcze trzy EN57-19XX, w czerwonym malowaniu z bialym pasem w dolnej czesci pudla, bialymi drzwiami dla pax i pierwsza klasa w jednym z czlonow. Jezdzily na pospiesznym, bodajze "Kmicic" z Warszawy Wschodniej do Kielc (Jesli pomylilem nazwe pociagu to niech ktos poprawi).
Zdjecia na nizsze numery, ktore koledzy podeslali, oraz wybrane z tematu zdjec na tekstury zapisalem na dysku i w pozniejszym czasie powstana dla nich tekstury. Na teraz jednak poprosze o zdjecia dla 19-tek. Na dzisiaj/jutro synoptycy zapowiadaja przejscie jakiegos frontu, wiec jutro/pojutrze beda lepsze warunki do zdjec (brak slonca).

sebastian82:
Czy En57-1937AKD też fotografować?

up5358:
Poprosze o zdjecia na tekstury dla EN57-19xx.
Interesuja mnie malowania:
1. Wojewodztwa Dolnoslaskiego: EN57-1936, 1946, 1951, 1952. Tak przyszlosciowo: dobre zdjecia dla EN57AKD-1937 tez sie przydadza.
2. Barwy PR: krakowska EN57-1947 (obowiazkowo wnetrze, bo siedzenia miala obite jakims materialem i sie przyda to na teksture).
3. Barwy Kolei Mazowieckiej: EN57-1900 + jakies inne numery (obojetnie jakie, byle zdjecia byly dobrej jakosci).

Malowania, ktorych juz nie ma (byc moze ktos ma jakies zdjecia, ktorymi moglby sie podzielic to by sie cos z tego "wyczarowalo"):
1. Barwy "warszawskie" (tj. dach i dwa dolne pasy na pudle kolor wisniowy, drzwi dla pasazerow zolte i reszta pudla pomaranczowa): Nie bede wypisywal numerow, bo w latach 90-tych, az do okolo 2003-2005 wiekszosc 19XX miala te barwy.
2. Barwy wisniowe, bialy pas w dolnej czesci pudla + biale drzwi dla pasazerow: Kilka jednostek z MD Warszawa Grochow, Szczecin Wzg. Hetm; oraz Gdynia Cisowa (lub Olsztyn) mialo takie barwy, niektore mialy przedzial klasy pierwszej.
3. Granatowo-zolte. Tutaj tylko EN57-1900 miala takie kolory (krotki okres czasu tj. od wyprodukowania do R1).
4. Wisniowe z pomaranczowa strzala w dolnej czesci pudla i drzwi pasazerskich (wzor z ED72) + dach szary. Malowanie stosowane tylko w ZPR Katowice i ZPR Warszawa (niektore mialy jeszcze takie barwy tuz po powstaniu KM).

Pod spodem screen z powstawania wersji KM. Na dniach kolejne trzy tekstury w innych barwach.
Zdjecia archiwalne (szczegolnie dla 57-1900) nie musza byc idealne, dla wspolczesnych malowan wg obecnych standardow. W miare mozliwosci z dwoch stron kazdy czlon i dwa czola, oddzielnie zblizenia na nazwy zakladow, w ktorych stacjonuja, daty napraw, itp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej